4 de desembre de 2020 4/12/20

Què sis partits conformaran la X legislatura de les Corts Valencianes?

Què sis partits conformaran la X legislatura de les Corts Valencianes? - (foto 1)
  • Gabriela Bravo ha destacat la "jornada històrica" que ha viscut la Comunitat Valenciana després de celebrar els primers comicis amb un calendari "singularitzat"

Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28-A, amb un 96,23% de vots escrutats i amb una participació del 75,74% de les més de 3,6 milions de persones anomenades aquest diumenge a les urnes, deixa una composició de les Corts Valencianes en la qual obtenen representació sis formacions polítiques.

La consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, ha comparegut per a oferir les dades d'escrutini d'aquests comicis autonòmics en els quals la participació ha augmentat en més de sis punts respecte a 2015.

Amb aquestes dades, la composició de les CortsValencianes en la X legislatura queda composta amb representants de sis formacions polítiques. El PSPV ha sigut el partit més votat (27 escons), seguit del PP, amb 20; Ciutadans, amb 18; Compromís, amb 16 representants; *Vox, amb 10, i Unides Podem-EUPV, amb 8 diputats.

Per circumscripcions, a la província d'Alacant ha votat el 74,28% de l'electorat. En aquesta província, les diferents formacions han obtingut els següents escons: PSPV, amb 10; PP, amb 7; Ciutadans, amb altres 7 representants; VOX, amb 4; Compromís, amb 4; i Unides Podem-EUPV, amb tres.

A la província de Castelló, s'ha registrat una participació del 76,56 per cent. En aquesta circumscripció, el repartiment dels 24 escons en joc en aquestes eleccions autonòmiques és de: PSPV (7), PP (6), Ciutadans (4), Compromís (3), VOX (2) i Unides Podem-EUPV (2).

Finalment, en la circumscripció de València s'han elegit a 40 diputats i diputades. Amb el 76,58 per cent de participació, el PSPV ha obtingut 10 representants; Compromís, 9; PP, 7; Ciutadans, 7; VOX, 4 i Unides Podem- EUPV, 3 diputats. La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, ha destacat la "jornada històrica" que ha viscut la Comunitat Valenciana després de celebrar les primeres eleccions autonòmiques amb un calendari "singularitzat".

La cita electoral ha llançat a més uns de les dades de participació més alts dels últims comicis.

Pujar