elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La participació de les eleccions municipals en la Comunitat cau casi cinc punts

La participació de les eleccions municipals en la Comunitat cau casi cinc punts
  • Un 51% de valencians ha votat en els comicis europeus, enfront del 38.1% de 2014

La participació de les eleccions locals en la Comunitat Valenciana ha descendit 4.56 punts respecte als comicis municipals de 2015. Els veïns valencians han sigut els que menys s'han mobilitzat de tota Espanya, un 51.14%, enfront del 54.74% que va acudir a les urnes en 2015.

Per a valorar aquestes dades, cal tindre en compte que en la Comunitat Valenciana s'ha viscut en la jornada de hui un escenari molt diferent al de la resta d'Espanya: els valencians ja van votar als representants autonòmics el mes passat. Això, unit a la celebració dels valencianistes del triomf de la Copa del Rei, ha precipitat un descens en la mobilització de les urnes.

En concret, la ciutat de Castelló ha sigut la província amb major participació, però també ha descendit, del 56.8% de 2015 al 53.2%. Els veïns de València, per part seua, han exercit el seu dret al vot en un 52.79%, respecte al 57.76% quatre anys arrere.

És per tant, la capital de província on més descendeix la participació. Mentrestant, Alacant és la ciutat de la Comunitat on menys una votat els veïns. Tan sols ho ha fet un 48.14%, una dada bastant per davall del 52.40% que van acudir a les urnes en 2014.

No obstant això, la participació en les eleccions europees en la Comunitat sí ha augmentat. En concret ho ha fet 12.8 punts, enfront dels comicis europeus de 2014. És a dir, 51% dels votants han triat representants per al Parlament Europeu enfront del 38.1% de la passada cita amb les urnes.

Pujar