elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Xàbia, Tibi i Pedreguer organitzen els primers ‘bous al carrer’ de l'any a Alacant

Pablo el guarda durante Sant Sebastià en Xàbia
Pablo el guarda durante Sant Sebastià en Xàbia
  • Dels 941 festejos taurins de 2022 només 22 van ser embolados

Els afeccionats alacantins estan d'enhorabona i és que no podien començar l'any de millor forma, ja que són tres són els municipis que soltaran caps de bestiar als seus carrers durant el mes de gener: Xàbia els dies 20, 21 i 22, el 21 també a Tibi i els dies 27 ,28 i 29 a Pedreguer.

En 2022 i malgrat eixir de la pandèmia, a la província d'Alacant va haver-hi 941 festejos repartits en 192 dies i enguany no serà menys, ja que penyes i ajuntaments estan treballant durament perquè aquesta xifra augmente en 2023.

No obstant això, cal recordar que dels 941 festejos realitzats tan sols 22 van ser bous embolados, alguna cosa que, Javi Gómez, delegat provincial de la Federació de Bous al carrer creu que “ha de canviar enguany”.

Per això, des de la federació animen als organitzadors de festejos taurins a solicitr permís per a la realització de bous embolados en les seues localitats “sense por”. “No ens quedem veient els bous des de la barrera”, manifesten en un comunicat, en referència al temor que els permisos siguen denegats.

Pujar