elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ROBATORI ALACANT

VÍDEO | Detinguts pare i fill per robatori amb intimidació en gasolineres de municipis d'Alacant

Detinguts pare i fill per furtar amb intimidació en gasolineres de municipis d'Alacant
Detinguts pare i fill per furtar amb intimidació en gasolineres de municipis d'Alacant
  • Els delinqüents ocultaven els seus rostres amb cascos de motocicleta, utilitzaven un ganivet per a intimidar a les seues víctimes i fugien en un vehicle que havien sostret en Benitatxell

MÉS FOTOS
VÍDEO | Detinguts pare i fill per robatori amb intimidació en gasolineres de municipis d'Alacant - (foto 2)

La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació Gaku, ha detingut a un pare i al seu fill per dos robatoris amb violència en dos estacions de servici en Benitatxell i Xàbia, a més s'enfronten a altres delictes. Després de realitzar un registre en el domicili dels individus, s'han intervingut les peces utilitzades en els robatoris, documentació en fase d'investigació i quatre bicicletes elèctriques que estan sent analitzades per si hagueren sigut sostretes. El Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Dénia ha decretat l'ingrés a la presó provisional dels detinguts.

Les investigacions es van iniciar el 29 de febrer quan la Guàrdia Civil per mitjà d'una denúncia, va tindre coneixement d'un robatori amb violència en una gasolinera de Xàbia. Dos individus amb cascos de motocicletes van cometre el delicte, mentres un d'ells intimidava al treballador amb un ganivet, l'altre bloquejava la porta d'accés per a assegurar la fugida. Davant la gravetat dels fets denunciats, l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de Xàbia va iniciar l'operació Gaku.

A mesura que avançaven les investigacions, es va vincular als mateixos delinqüents amb un altre robatori amb violència ocorregut el 4 de març en una gasolinera de Benitatxell. El modus operandi i el vehicle utilitzat eren similars als del robatori a Xàbia.

Encara que els delinqüents van ocultar la matrícula del vehicle, els investigadors van aconseguir identificar-lo com un sostret al febrer a Xàbia, i mitjançant diverses gestions van identificar als delinqüents: un pare i un fill de 49 i 21 anys respectivament, tots dos amb historial delictiu i veïns de Benitatxell.

Al març, durant una vigilància en el domicili dels sospitosos, una patrulla va visualitzar el vehicle amb els delinqüents, els qui, en ser requerits pels agents, van emprendre una fugida cap a Xàbia. Es va desplegar un dispositiu de cerca i detenció en col·laboració amb la Policia Local de Xàbia, aconseguint detindre als sospitosos en un establiment local.

Després de registrar el domicili dels delinqüents, es van intervindre peces utilitzades en els robatoris, documentació en fase d'investigació i quatre bicicletes elèctriques que estan sent analitzades per si hagueren sigut sostretes.

Els detinguts que han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 3 de Dénia, han ingressat a la presó provisional per estos fets. Tots dos delinqüents s'enfronten a càrrecs per dos delictes de robatori amb violència, un delicte de furt o ús de vehicle de motor i dos delictes contra la seguretat viària, un per conducció temerària i un altre per conduir un vehicle de motor sense tindre l'autorització per a això per pèrdua de vigència, ja que el pare conduïa mancant de permís.

 

Pujar