19 de gener de 2020 19/1/20

LA UNIÓ de Llauradors de l’Alcoià demana a l'Ajuntament de Biar que arregle els camins rurals

LA UNIÓ de Llauradors de l’Alcoià demana a l'Ajuntament de Biar que arregle els camins rurals - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  LA UNIÓ de Llauradors de l’Alcoià demana a l'Ajuntament de Biar que arregle els camins rurals - (foto 2)

  LA UNIÓ de Llauradors de l'Alcoià ha presentat una proposta de moció en quatre ajuntaments de la comarca (Biar, Beneixama, Camp de Mirra i la Canyada) a fi de que el primer d'ells arregle d'una vegada per sempre camins rurals totalment intransitables que posen en perill diàriament la integritat física dels seus usuaris.

  L'agricultura és una activitat econòmica que genera una font de riquesa important en localitats de la comarca, el desenvolupament de la qual i prosperitat depèn en gran part de la facilitat d'accés a la parcel·la. Quasi la meitat de la collita d'oliva que es transporta de les parcel·les a les almàsseres es fa a través de camins que baixen de la carretera CV-804 cap al riu; concretament els camins Pedregosa, Sanchet, Del Coto i La Extremera.

  Aquests camins rurals depenen del municipi de Biar i es troben en un estat lamentable a causa de les inclemències climatològiques i a la deixadesa en matèria d'arranjament i conservació que ha dut a terme el Consistori de Biar en els últims cinquanta anys.

  Segons el parer de LA UNIÓ és competència municipal mantenir en bon estat de conservació les vies rurals i el trànsit a les propietats rústiques. En aquest sentit el Decret 429/1993, de 26 de març, especifica la responsabilitat externa en la falta d'adequació de la via pública i la responsabilitat patrimonial subsidiària.

  LA UNIÓ indica que els propietaris de les parcel·les afectades per aquests camins intransitables paguen els seus impostos d'IBI rústic a les arques municipals de Biar qui "no compleix amb la seua obligació de mantenir en bon estat les esmentades vies, posant en risc tant els vehicles com la integritat física dels usuaris que els utilitzen com a mitjà de pas a les seues parcel·les. Ja no és una qüestió de comoditat sinó de seguretat".

  ocultar
  LA UNIÓ de Llauradors de l’Alcoià demana a l'Ajuntament de Biar que arregle els camins rurals
  Pujar