elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Txema Guijarro: "La economia submergida segueix sent un mal major"

  El diputat per Alacant i Secretari General del Grup Confederal Units Podem-En Comú Podem-En Marea, Txema Guijarro, ha presentat una bateria de preguntes parlamentàries dirigides al Govern del Partit relatives a l'economia submergida en la província d'Alacant. El diputat s'ha referit a la gravetat de la situació "perquè Alacant segueix al capdavant com la província espanyola amb més contractacions fora de la llei. Una situació agreujada per la crisi i per les consecutives reformes laborals".

  Segons declaracions de Guijarro després del registre de la petició "l'economia submergida segueix sent un mal major a Alacant, a la Comunitat Valenciana i en tot el territori nacional. És necessari avaluar i quantificar les conseqüències de l'economia submergida i el frau a nivell laboral, econòmic i social, creant espais de debat, informació i negociació dels diferents actors implicats. No podem obviar que els índexs d'economia irregular a nivell estatal estan en una quarta part (24,6%) del PIB".

  El diputat de Podem ha posat en relleu en la seua exposició de motius que l'economia submergida en la província d'Alacant s'ha instal·lat en tots els sectors, encara que l'Hostaleria és el més afectat en produir-se frau en la contractació, amb contractes a temps parcial que després es converteixen al temps complet i, en molts casos, amb un excés d'hores.

  "Ens trobem – ha advertit- davant una problemàtica que cal atallar perquè no solament suposa competència deslleial per a empreses i autònoms que compleixen la normativa, sinó que també és un risc per a les persones que estan immerses en ella, ja que no van a poder disposar de les prestacions socials que l'afiliació a la Seguretat Social comporta. Urgeix augmentar el cos d'Inspectors de Treball i Hisenda per a lluitar contra l'economia submergida i el frau igualant el ràtio inspector/habitant a nivells de la mitjana europea. I impulsant la coordinació de les actuacions d'aquests cossos en matèria de lluita contra l'economia submergida i el frau".

  Txema Guijarro que és Vocal de la Comissió d'Economia i Competitivitat del Congrés ha fet següents preguntes al Govern de Mariano Rajoy:

  • Quina valoració li mereix al Govern les dades sobre economia submergida relatives a la província d'Alacant?
  • Com ha previst el Govern adaptar la plantilla del cos d'Inspectors de Treball i Hisenda per a lluitar contra l'economia submergida en la província d'Alacant?
  • Quins plans té en marxa el Govern per a equiparar el ràtio inspector/habitant de la província d'Alacant a la mitjana europea?
  • Quines campanyes contempla desenvolupar el Govern per a conscienciar a la ciutadania sobre les conseqüències i el cost del frau a nivell laboral, econòmic i social?

   

  Pujar