elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Rutes senderistes per la província d'Alacant per a esta Pasqua i Setmana Santa

Rutes senderistes per la província d'Alacant per a esta Pasqua i Setmana Santa

  Amb el pont de Pasqua és habitual que les famílies i grups d'amics aprofiten els primers compassos de la primavera per a fer algun passeig per la muntanya o la platja per a menjar-se la tradicional bonica.

  La província d'Alacant és una de les quals més quilòmetres de costa té per a fer rutes senderistes, des dels alts penya-segats a les senderes blaves per platges d'arena fina.

  Però també disposa de grans parcs naturals i pics de gran altitud, tot una terra de contrastos que es pot gaudir de llarg a llarg del seu territori.

  Davant els dies lliures de Pasqua i Setmana Santa en elperiodic.com oferim una xicoteta degustació de rutes amb les quals gaudir del senderisme en estes dates.

  Ascendir al cel pel Penyal d’Ifach


  El penyal és tot un espectacle de la naturalesa i les vistes són immillorables després de 3’5 quilòmetres d'ascens. Amb la seua imponent roca de 332 metres d'altura, unida a la terra per un estret istme d'arena és, malgrat les seues 53 hectàrees, l'espai protegit més visitat de la Comunitat Valenciana.

  Tot un mastodont de pedra que s'alça en vertical sobre la mar, en un paratge on han quedat diverses restes arqueològiques de l'època clàssica, amb més de 60 espècies d'aus i 400 espècies de plantes, entre les quals figuren algunes en perill d'extinció.

  Passejar per un oasi a la meitat del Vinalopó


  A pocs quilòmetres d'Elx, sorgix un oasi d'aigua a la meitat dels camps de secà del Vinalopó. Es tracta del parc natural del Profund, que forma part de l'antiga albufera d'Elx, creada per la desembocadura del riu Vinalopó.

  Un paratge de 2.837 hectàrees d'aiguamoll que es pot recórrer a peu per a conéixer la seua fauna avícola, zones de saladar i embassaments de reg. Quatre rutes senderistes travessen este verdader oasi d'aigua dolça.

  Un paratge natural sobre el ‘skyline’ de Benidorm


  Entre les badies de Benidorm i Alfàs del Pi-Altea se situa el Parc Natural de Serra Gelada, un enclavament marítim-terrestre de 5.446 hectàrees.

  Dos rutes senderistes, una més fàcil que ascendix fins al far, i una altra (més complicada), que transita de punta a punta la serra, recorren el paratge des de les altures, on contemplar els seus impressionants penya-segats en els quals nia el corb de mar, el xoriguer i l'àguila de panxa blanca. I, en l'aigua, els peixos-lluna i els dofins.

  Els boscos de la Font Roja


  Una de les zones més muntanyenques d'Alacant és l'Alcoià, on se situa el paratge protegit de la Font Roja. El cim del Menejador, amb 1.356 m d'altura és la cota més elevada del parc.

  Una ruta de sis quilòmetres ascendix fins al pic, amb una dificultat mitjana, un bell mirador des del qual es pot veure en els dies clars fins i tot l'illa de Tabarca o la taula d'Almansa.

  Descobrint un pantà centenari


  El Pantà de Tibi és una construcció grandiosa i plena d'història, un dels embassaments més antics d'Europa i tota una excusa per a arribar fins allí amb una ruta senderista per un paisatge únic.

  La ruta al pantà, que circula pel Paisatge Protegit de la Serra del Maigmó i Serra del Sit, té dos variants, una que et porta a la part baixa del riu i es pot fer amb xiquets i una altra per a conéixer el costat oposat al mur de la presa.

   

  Pujar