elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

5 rutes amb bici per descobrir la Vega Baixa a cop de pedal

5 rutes amb bici per descobrir la Vega Baixa a cop de pedal
  • Un total de 120 quilòmetres que transiten per 16 municipis de la comarca per gaudir de l'entorn mediambiental, la bellesa de l'horta i el patrimoni hidràulic, històric i cultural.

MÉS FOTOS
5 rutes amb bici per descobrir la Vega Baixa a cop de pedal - (foto 2)
5 rutes amb bici per descobrir la Vega Baixa a cop de pedal - (foto 3)
5 rutes amb bici per descobrir la Vega Baixa a cop de pedal - (foto 4)

La Vega Baja és un paradís natural que ofereix centenars de punts d'interès i, si a més el camí està marcat doncs només necessites una bicicleta per emprendre aquesta aventura: descobrir el Baix Segura a cop de pedal.

Un viatge sostenible per la comarca de 120 km

L'aventura, que compta amb cinc rutes cicloturístiques que sumen 120 quilòmetres, et farà transitar entre 16 municipis de la comarca al voltant d'atzars, sèquies i sínies per descobrir el sistema de regadiu tradicional i la cultura de l'aigua a la comarca. El recorregut també permet impregnar-se de les olors i colors que desprenen els camps de cultiu, observar la diversitat paisatgística del Baix Segura, el seu valor ambiental i visitar prop de cinquanta punts d'interès.

Abans d'emprendre el teu viatge tens a la teva disposició un tour virtual per a cadascuna de les ciclo-rutes amb imatges 360, una eina de consulta per planificar la teua visita a la comarca.

Rutes amb noms propis

Cada ruta mostra els encants de diferents localitats, per emprendre aquest viatge abans en coneixem les distàncies i els recorreguts:

Sotos del Segura, és la proposta que travessa els municipis de Daya Vieja, Daya Nueva, Almoradí, Formentera del Segura, Benijófar i Rojales, amb més de 20 quilòmetres. Les parades en aquesta ruta, entre camps de cítrics i cultius d'hortalisses, ens portaran a l'Església Ntra. Sra. de Monserrate, a la de Sant Miquel Arcàngel, al Museu L'Alqueria, a l'Església Verge del Roser, al Paratge Natural El Molí, al Molí Hidràulic Harinero, a la Sínia Àrab, al Parc Canyada Marsà, al Conjunt Monumental Hidràulic, al Museu Arqueològic, a l'Església de Sant Pere Apòstol i al Centre Cultural l'Aljibe.

A la ruta anomenada “Los Azarbes”, amb 28 quilòmetres, passarem pels municipis de Bigastre, Oriola, Callosa de Segura, Rafal i Catral, on podrem conèixer l'Àrea recreativa horta tradicional, l'Azarbe Major, el riu Segura i els seus Sotos, el nucli urbà d'Oriola, l'Azarbe de Millanares, l'Ermita Verge de la Porteria, l'Azarbe d'Abanilla o l'Ermita de Santa Àgueda.

La ruta més llarga, Los Almarjales, amb més de 30 quilòmetres i que et farà descobrir els termes municipals d'Oriola, Callosa de Segura, Granja de Rocamora, Sant Isidre i Catral. L'itinerari discorre per zones urbanes i d'horta al costat d'atzarbes i sèquies, alguns dels elements més rellevants del sistema hidràulic de regadiu tradicional de la comarca, identificant-lo com un espai de gran diversitat paisatgística, resultat d'un procés de transformació dels almarjars a zones de cultiu. Els punts d'interès d'aquest recorregut són l'Ermita de Santa Àgueda, el Parc La Palmera, l'Església dels Sants Joans, l'Església de Sant Isidre Llaurador, el Parc Municipal de Sant Isidre, la Granja Escola La Viña, el Cap de les Font, el paisatge d'horta, el Camí de l'Almajal, l'Església Arxiprestal de Sant Martí, el Museu del Cànem i l'Església Verge de la Porteria.

“Los Canales”, aquesta ruta ciclista compta amb un itinerari circular de més de 13 quilòmetres entre les localitats de Dolores i Catral, i durant el recorregut permet descobrir l'entorn paisatgístic amb parades a l'Ermita de Santa Àgueda de Catral, el Parc Natural de El Fondo, l'Horta de Dolores, connectant amb la Cicle-ruta Els Azarbes i la Cicle-ruta Els Almarjales.

“Las Veredas”, amb una proposta de 26 quilòmetres que passa per les localitats de Catral, Dolores, Daya Nueva, Daya Vieja, San Fulgencio i Guardamar del Segura. Aquest entorn es converteix en un escenari privilegiat per a l'observació d'aus en qualsevol època de l'any, i com a punts d'interès trobarem l'Ermita de Santa Àgueda, el Museu de l'Horta de Dolors, l'Hondic d'Amorós a Sant Fulgenci, l'Àrea Natural L'Oasi, la Desembocadura del riu Segura i la Platja Els Tossals de Guardamar del Segura.

Experiències vinculades a la natura

Aquestes rutes responen a l'impuls que s'està realitzant a la comarca per fomentar el turisme sostenible, amb experiències vinculades a la natura, cosa que pot presumir la Vega Baixa del Segura, que ofereix a través d'ella els seus atractius mediambientals i històrics, posant a la disposició de qualsevol visitant una àmplia oferta gastronòmica, per fer d'aquesta sortida una excursió inoblidable.

Cinc rutes dissenyades i senyalitzades perquè tots els públics en puguen gaudir, sumant alternatives de cicloturisme, que el Consorci per al Desenvolupament Econòmic del Baix Segura (Convega) té previst ampliar en un projecte de xarxa comarcal i vertebració del territori en el marc del Pla de Dinamització i Governança Turística del Baix Segura, que a més compta amb el suport de la Diputació Provincial d'Alacant i Turisme Comunitat Valenciana, a l'empara de la marca territori 'Vega Baixa del Segura, la teva terra i la meva'.

Amb la descripció de cada ruta i els encants que us ofereixen, potser és el moment d'emprendre el vostre viatge per la Vega Baixa sobre rodes... així que si vols més informació sobre les ciclo-rutes pots entrar a la web de Convega.

Pujar