elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els restaurants alacantins són els que millors ressenyes tenen de tota Espanya

Els restaurants alacantins són els que millors ressenyes tenen de tota Espanya
  • Cada vegada és més habitual fixar-se en les opinions d'altres clients a l'hora de triar on menjar

La plataforma tecnològica Superpopi ha presentat el seu segon Informe sobre l'Experiència del Client en Restaurants d'Espanya, basat en una anàlisi detallada de 16.127.346 ressenyes de més de 17.000 restaurants en les 52 capitals de província, incloent-hi les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Utilitzant dades de Google Maps, Superpopi ha avaluat l'experiència del client, extraient conclusions valuoses sobre valoracions, preferències culinàries i ubicacions.

Les ressenyes de Google, fonamentals per al posicionament i visibilitat en l'hostaleria, són el centre d'atenció d'este estudi, que ha experimentat un creixement del 23% en el número de ressenyes en comparació amb l'any passat, arribant a 174 noves ressenyes anuals per restaurant. Segons Fernando Porta, fundador i CEO de Superpopi, este augment subratlla la importància creixent de les ressenyes per a orientar les decisions dels consumidors.

Malgrat este estancament, la nota mitjana atorgada pels usuaris es manté alta, aconseguint un sòlid 4,24 sobre 5 punts. Això suggerix una consistència en el servici i l'experiència del client, però també revela la dificultat dels restaurants per a implementar millores significatives i positives que impacten en les seues qualificacions.

Els resultats ressalten l'acompliment destacat dels hostalers a Alacant, Pontevedra i Granada, sent els més ben valorats amb puntuacions superiors a 4,3 punts. A nivell regional, Balears, Astúries i Galícia lideren la classificació, mentre que Segòvia, Barcelona i València destaquen pel seu notable creixement en el número de ressenyes anuals, oscil·lant entre les 210 i 230 noves ressenyes a l'any.

Quant a les categories preferides, el menjar mexicà, la japonesa i els restaurants sense etiquetar un estil específic encapçalen la llista quant a puntuacions. En termes de creixement en el número de ressenyes, els locals de menjar ràpid, hamburgueseries i restaurants italians lideren amb entre 244 i 288 noves valoracions anuals.

Pujar