elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Reconeixement a l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell a través del documental ‘Dones pobleres, imprescindibles’

Reconeixement a l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell a través del documental ‘Dones pobleres, imprescindibles’
  • Amb una carpa plena de gent, es va projectar l'audiovisual, que reuneix el testimoni de totes les presidentes que ha tingut l'associació al llarg de la seua existència

MÉS FOTOS
Reconeixement a l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell a través del documental ‘Dones pobleres, imprescindibles’ - (foto 2)
Reconeixement a l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell a través del documental ‘Dones pobleres, imprescindibles’ - (foto 3)

La nit del divendres va ser una nit emotiva, d'agraïment i reconeixement a totes les dones del Poble Nou de Benitatxell, però especialment a aquelles que durant més de 25 anys han estat al peu del canó, treballant molt dur, en l’Associació de Dones del Poble Nou de Benitatxell (fins fa poc, Associació d’Ames de Casa).

Amb una carpa plena de gent, es va projectar el documental ‘Dones pobleres invisibles, IMPRESCINDIBLES’, que reuneix el testimoni de totes les presidentes que ha tingut l'associació al llarg de la seua existència. Van estar abrigallades per les seues companyes de les juntes directives dels últims 25 anys, així com per l'alcalde, Miguel Ángel García, i el regidor d'Igualtat i Polítiques de Gènere, Víctor Bisquert.

En l'audiovisual es va veure plasmat eixa gran faena de cohesió social que realitzen. Elles i moltes altres dones han tirat avant durant molts anys les tasques imprescindibles, però moltes vegades invisibles, de la nostra societat: les cures, la criança, les faenes de casa, el treball fora de casa, la vida pública, l'associacionisme, etc.

Va cridar l'atenció una de les frases de l'actual presidenta de l'associació, Marisa Pascual, en el documental: “La millor manera de fer visible el treball domèstic és deixar de fer-lo. Així és com la gent se n'adona de l'important que és”. La presidenta també va parlar de la companyerisme i la bona salut de l'associació, que compta amb 215 persones associades, quasi totes d'elles dones, encara que també hi ha cinc homes, el més jove de 18 anys. A més, va voler aprofitar el seu parlament en l'acte per a animar a les xiques joves a que s'unisquen a l'agrupació per a aportar noves idees i reforçar el relleu generacional.

L'alcalde i el regidor també van dedicar unes paraules a les persones assistents. Bisquert va destacar la gran tasca de l'associació en el calendari d'actes pobler. “Amb elles podem estar tranquils. Tot el que els demanem que organitzen sabem que està en bones mans, perquè fan un treball excepcional”.

Per part seua, García va aprofitar per a donar les gràcies a totes les dones del municipi. “Els llibres d'història, una història eminentment patriarcal, narren les batalles dels homes. Però no compten el grandíssim sustent que han brindat històricament les dones des del silenci, sense esperar res a canvi, cuidant dels seus i donant l'equilibri necessari. Ara, per sort, estem vivint un moment de transformació i empoderament en el qual es valora tot això”.

Després de la projecció del documental, l'actual junta directiva de l’Associació de Dones va tindre un detall amb totes les dones que han passat per les juntes directives dels últims 25 anys. També es van donar a conéixer els guanyadors del concurs de fotografia Fotodona, i va haver-hi un xicotet aperitiu. Finalment, el teatre ‘Me Duelo’ va tancar la jornada.

El programa dedicat al 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, va seguir al llarg de tot el cap de setmana amb nombroses activitats com el contacontes ‘Colorina colorada’, el dinar de germanor de l’Associació de Dones, el primer Concert de la Dona de la Banda de Música dedicat a compositores valencianes i l'exhibició de dansa clàssica i balls moderns de les alumnes del Club Multiesport. Totes elles han comptat amb una assistència de públic multitudinària.

Pujar