elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre anys de presó per al monitor que va abusar d'un menor en una escola d'estiu d'Alacant

Quatre anys de presó per al monitor que va abusar d'un menor en una escola d'estiu d'Alacant
  • L'Audiència d'Alacant li inhabilita per a qualsevol professió que comporte contacte amb menors

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha condemnat a una pena de quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual contra menor d'edat a un monitor de l'escola d'estiu d'una associació veïnal que va sotmetre a tocaments a un dels xiquets assistents.

Els fets van tindre lloc durant el curs escolar 2016-2017 moment en el qual l'acusat impartia música i teatre com a activitats extraescolars en el centre. Hauria sigut llavors quan l'home, aprofitant la seua condició de monitor, va sotmetre al xiquet a diversos actes de contingut sexual quan tots dos es quedaven solos a l'aula després de finalitzar les classes.

La víctima, de set anys, va patir i va aguantar la situació sense dir-li-ho a ningú, ni a la seua tutora, ni al director del centre, ni a la seua mare per temor a contradir a l'encausat, al qual equiparava a un professor.

Per aquests fets, el ministeri públic sol·licitava per al monitor una pena de presó de cinc anys i mig per un delicte continuat d'abús sexual a menor.

La Sala li prohibeix a més acostar-se o comunicar-se amb la víctima durant huit anys i li inhabilita per a exercir qualsevol professió i ofici, siga o no retribuït, que comporte contacte regular i directe amb menors d'edat durant altres tants anys.

Els fets van succeir al juliol de 2017, quan el processament va observar que el xiquet, llavors de set anys d'edat, anava al bany i va aprofitar que estava sol en el seu interior per a asseure's damunt i refregar el seu cos amb el d'ell.

El condemnat només va parar quan va començar a ploure, ja que era l'únic monitor i havia d'obrir el recinte de l'escola perquè es resguardaren de la pluja la resta de menors.

La sentència, aconseguida després d'una conformitat entre les parts en la qual el condemnat va confessar l'autoria del delicte, és ferm i no pot ser recorreguda.

Pujar