17 de gener de 2021 17/1/21

El pont d'octubre eleva l'ocupació hotelera a la província d'Alacant fins al 54,5%

El pont d'octubre eleva l'ocupació hotelera a la província d'Alacant fins al 54,5% - (foto 1)
  • La pandèmia del COVID-19 va fer que la diferència al setembre fora de més de 50 punts quant a la mateixa temporada del passat any, quedant tan sols en el 37,1%

Les conseqüències que comporta la pandèmia del Coronavirus s'observen dia a dia.

Les dades són fins i tot més preocupants si s'analitzen una vegada conclosa la temporada d'estiu, una de les més fortes en les costes valencianes.

La província d'Alacant ha aconseguit salvar l'ocupació hotelera en el pont d'octubre i s'ha col·locat en un 54,5%, allunyat de les bones dades d'anys anteriors però millorant els registres del demolidor mes anterior per al sector hoteler. Elx, Xàbia, la platja de Sant Joan i Orihuela han sigut els destins preferits pels visitants, que han fet que les dades d'ocupació hotelera en aquestes ubicacions hagen superat el 80%; arribant fins i tot al 99% en el terme il·licità.

Més enllà de l'estiu, just després, el mes de setembre ha deixat xifres demolidores a la província d'Alacant, on l'ocupació hotelera frega ara el 37,1%. Això suposa la confirmació dels greus perjudicis que comporta aquesta crisi sanitària, ja que la baixada és de fins a 50 punts respecte a aquest mateix mes però de l'any 2019.

A més, just el mes de setembre de l'any passat va registrar el pic més alt d'ocupació hotelera a la província d'Alacant, arribant fins al 88%, la qual cosa fa que la bretxa en tan sols un any siga considerablement notable i negativa.

A pesar que el global de la província alacantina evidència aquest enfonsament en l'ocupació hotelera durant el mes de setembre, no en tots els municipis que la formen ha ocorregut el mateix, ja que hi ha alguna dada positiva detectada a Xàbia amb un 83,3%, la Platja de Sant Joan amb un 60,6%, Guardamar del Segura amb un 44%, Elx amb un 42,0%, Sant Joan d'Alacant amb un 41,%, Santa Pola amb un 40,5% i El Campello i La la Vila Joiosa amb un 38,1%.

Analitzant també la procedència dels visitants a Alacant, destaca una majoria notable de nacionals, que ocupen el 65,2%; mentre que els estrangers aquest mes tan sols han arribat al 34,8%.

Les dades confirmades per l'Associació Provincial d'Hotels d'Alacant, deixa en evidència que un dels sectors més perjudicats per la situació actual és el del turisme.

Especialment l'àmbit hoteler ha disminuït la presència dels clients i turistes en els seus establiments, alguna cosa que no oculten malgrat els lleugers pics de reserves registrats durant l'època més alta de l'estiu.

Aquestes xicotetes pujades irregulars del nombre de clients als hotels no arriben a les viscudes en estius anteriors, ja que la inseguretat i el respecte pels contagis ha fet que la gent viatge menys en aquesta època i les habitacions dels hotels queden buides.

Un altre dels canvis en el sector hoteler experimentat arran de la pandèmia han sigut les reserves a última hora i, en definitiva, la indecisió dels clients fins a l'últim moment malgrat el treball continuat del sector per donar seguretat i uns protocols estrictes de prevenció.

Pujar