elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Poble Nou de Benitatxell involucra a tot el poble en la Festa de la Música 2023

El Poble Nou de Benitatxell involucra a tot el poble en la Festa de la Música 2023
  • La Banda de Música, la Colla La Llebetjà, el Grup de Danses Morro Falquí i el Cor Parroquial han organitzat una programació especial que s'estendrà al llarg de dos caps de setmana

MÉS FOTOS
El Poble Nou de Benitatxell involucra a tot el poble en la Festa de la Música 2023 - (foto 2)

Novembre porta sempre una celebració molt arrelada al Poble Nou de Benitatxell: Santa Cecilia, la festa de la música. Les associacions musicals del municipi (la Banda de Música, la Colla La Llebetjà, el Cor Parroquial i el Grup de Danses Morro Falquí), amb la col·laboració de l’Ajuntament, han organitzat una programació especial que s'estendrà al llarg de dos caps de setmana. Hi haurà actuacions en directe repartides en tres jornades per a fomentar la participació de tots els veïns i veïnes del municipi.

La programació començarà este divendres 24 de novembre amb festa, música i barra a preus populars a la plaça de les Pesqueres a partir de les 00:00h. Actuarà la Xaranga Bandeta Bèrnia d’Altea.

El dissabte 25 serà un dia gran. La jornada arrancarà a les 12:00h amb un acte molt especial per al nou músic que s'incorpora a la banda: el saxofonista Nicolás Cruz Torres, qui és ja la segona generació de la seua família a l’Agrupació Musicomunicipal Santa Maria Magdalena, ja que sa mare, Gema Torres Fontes, és flautista i fundadora de l’agrupació. Com és tradició, esperarà emocionat a la porta de sa casa a que la Banda de Música passe a recollir-lo en una cercavila pels carrers del poble. A continuació, a les 13:00h, s’oferirà una picadeta per als socis de l’agrupació al Mercat Municipal.

Per la vesprada es reprendran els actes a partir de les 18:00h amb la cercavila de la Colla La Llebetjà, la mostra de balls tradicionals del Grup de Danses Morro Falquí a la plaça de l’Església i el concert del Cor Parroquial a les 20:00h en l’església. Mes tard, a partir de les 00:00h, hi haurà nit de ball amb el Grup Silver i servei de barra a preus populars.

La propera setmana, el divendres 1 de desembre, serà el torn de l’alumnat de l’Escola de Música. La Batucada Dacatuba, la Colleta i la Bandeta Juvenil oferiran les seues audicions a l’església Santa Maria Magdalena a les 19:00h.

El colofó final a la programació serà a càrrec de l'Agrupació Musicomunicipal Santa María Magdalena, que interpretarà, el dissabte 2 de desembre, a les 20:00h a l’Església, el tradicional concert de Santa Cecília. El concert serà un homenatge a Vicente Ivars Ferrer “El Mestre”, que va faltar el passat mes de febrer. Vicente va ser un dels impulsors fonamentals de l’agrupació a l’any 1987. Des d’aleshores, va ser durant anys director de la banda i mestre de molts dels músics poblers. També va dirigir el Cor Parroquial. Després del concert, els i les músics tindran sopar de germanor al saló de celebracions Carrasco.

L'alcalde, Miguel Ángel García, i el regidor de Cultura, Jorge Pascual, han ressaltat el paper vertebrador dels col·lectius musicals en la vida del municipi i la necessitat de cohesionar-les. “Són molt arrelats i volguts al nostre poble, posen música a les nostres vides i arriben a tocar els nostres cors en cadascun dels seus concerts. Són també grans vertebradors i dinamitzadors socials que li donen ànima i vida al municipi, a més de fomentar i inspirar el gust per la formació musical de futures generacions”.

Pujar