elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ovnis en la Comunitat Valenciana?: La sorprenent imatge que ha deixat este dijous

Ovnis en la Comunitat Valenciana?: La sorprenent imatge que ha deixat este dijous
  • Els veïns de la zona s'han sorprés per un núvol amb una estranya forma

MÉS FOTOS
Ovnis en la Comunitat Valenciana?: La sorprenent imatge que ha deixat este dijous - (foto 2)

Han arribat els ovnis a la Comunitat Valenciana? Això és el que alguns veïns de la comarca de la Vega Baixa del Segura hauran pensant este dijous al matí quan han albirat una estranya massa de vapor pendulando sobre una muntanya.

Ha ocorregut sobre la Serra de Callosa, per la qual cosa ha sigut visible des de l'horta de municipis com Cox o Callosa de Segura.

El que estaven veient els seus ulls era en realitat el que els meteoròlegs coneixen com un núvol lenticular, un curiós fenomen que es produïx “quan l'aire humit i estable es topa amb una muntanya i és obligat a ascendir”, com expliquen des del portal MeteoOrihuela.

Una espectacular escena quasi mística que és habitual en paratges com el del Teide a Canàries o el mont Fuji al Japó, però que rares vegades ocorre en terres valencianes.

Estos núvols lenticulars (amb forma de lent) o més aviat de platet volant en molts casos, són núvols que es formen de manera solitària i els montañistas les consideren un presagi de tempesta quan apareixen en alta muntanya. Davall d'ella, expliquen els meteoròlegs, es genera una zona anomenada ‘rotor’, amb grans turbulències, la qual cosa la fa perillosa per a les avionetes.

Així, el “núvol barret” ha coronat com una boina la serra durant alguns minuts, recordant alguns el refrany “si la Serra de Callosa té esquivadora, plourà molt o poc, el que Déu vulga", com ha recordat MeteoOrihuela. 

Pujar