elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Operació contra el narcotràfic a Alacant: s'han realitzat 8 registres a Benidorm, Altea, La Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi

Operació contra el narcotràfic a Alacant: s'han realitzat 8 registres a Benidorm, Altea, La Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi
  • Els 22 detinguts formaven part d'un grup criminal dedicat al tràfic de drogues, robatoris a altres narcotraficants i ajustos de cuentas

MÉS FOTOS
Operació contra el narcotràfic a Alacant: s'han realitzat 8 registres a Benidorm, Altea, La Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi - (foto 2)

Agentes de la Policia Nacional han culminat una llarga investigació policial amb la detenció d'un total de 22 persones de diferents nacionalitats que formaven part d'un perillós grup criminal dedicat al tràfic de drogues i als robatoris a altres narcotraficants. A més se'ls acusa també dels delictes de tinença il·lícita d'armes, incendi i encobriment.

La investigació policial va tindre el seu inici després d'un incendi provocat en un garatge d'un xalet que va afectar diversos vehicles, esbrinant els agents investigadors que l'incendi havia sigut a conseqüència d'un ajust de comptes entre grups rivals de narcotraficants.

Els agents pertanyents a la Brigada de Policia Judicial de Benidorm, van iniciar una àrdua investigació policial dividida en diverses fases operatives que s'ha estés durant diversos mesos i que ha culminat amb la identificació i detenció de 22 persones que formaven part d'un entramat delictiu dedicat al tràfic de drogues a Benidorm i altres localitats de la província d'Alacant. Als detinguts se'ls relaciona amb robatoris a altres grups criminals a més dels delictes de tinença il·lícita d'armes i encobriment.

Durant aquesta investigació els agents van poder establir perfectament les funcions que realitzaven cadascun dels integrants del grup criminal, constituint els seus membres un grup perfectament estructurat. Alguns dels detinguts regentaven i treballaven en negocis i empreses legals amb la finalitat d'emmascarar la seua activitat il·lícita.

A més, en el transcurs de la investigació els agents van tindre coneixement de la comissió per part de membres d'aquest grup criminal d'un robatori en un habitatge d'altres narcotraficants, (el que en l'argot policial es coneix com a “bolcada”), habitatge en la qual van creure que hi havia droga guardada, però no van arribar a localitzar la droga i en el seu lloc van sostraure de l'habitatge diversos objectes de valor i altres efectes entre els quals es trobava una pistola semiautomàtica.

Els agents també van descobrir que alguns detinguts planejaven utilitzar a terceres persones per a introduir estupefaents, ocults a l'interior del seu organisme, en diferents Centres Penitenciaris, els destinataris dels quals eren familiars dels detinguts que es trobaven complint condemna.

La droga que robaven a altres grups de narcotraficants la venien a terceres organitzacions criminals que s'ocupaven de traure-la d'Espanya amb destinació final a altres països com el Regne Unit, França o Països Baixos.

Els agents han realitzat les detencions al llarg de les diferents fases de l'operació policial, i han practicat un total de huit registres domiciliaris en les localitats de Benidorm, Altea, la Vila Joiosa i l'Alfàs del Pi, en els quals han confiscat dos quilograms de cocaïna, quatre quilograms d'haixix i quatre quilograms de substància de tall. A més han desmantellat una plantació de marihuana, i intervingut una pistola semiautomàtica de 9 mm amb munició, sis vehicles i 4.170 euros en efectiu.

Els 22 detinguts, 19 homes i 3 dones, d'entre 21 i 48 anys d'edat i de nacionalitats espanyola, marroquina, algeriana i britànica, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Benidorm.

Pujar