elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors”

Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors”

  Agents de la Policia Nacional han desenvolupat una investigació centrada en desarticular un perillós entramat criminal dedicat als segrestos, robatoris amb violència, tràfic de drogues, tinença d'armes i altres delictes connexos.

  L'inici de la investigació va tindre lloc a mitjan any 2023. Agents adscrits a la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Comissaria d'Elx va tindre coneixement d'uns fets que comportaven extrema violència. Pel que sembla tres joves havien sigut ferits, amenaçats amb armes de foc i segrestats, fins que van entregar una important quantitat de diners per a pagar el seu alliberament.

  El relat d'una de les víctimes va ser escruixidor, esta persona va relatar que un vehicle desconegut li va abordar quan les víctimes es trobaven circulant per la carretera nacional que unix Elx amb Crevillent, tancant-los el pas i impedint que continuaren la marxa. Del vehicle van eixir diversos individus que es van identificar com a policies, van efectuar fins i tot trets a l'aire amb armes de foc per a cohibir-los, introduint-los amb gran violència en el vehicle dels agressors.

  La jove víctima va narrar que li van tapar el cap i el van obligar, mitjançant violència, a situar una zona on guardava una important quantitat diners. Durant el trajecte, no van dubtar a ferir-li amb una arma blanca a les cames per a doblegar la seua voluntat, fins que va confessar on guardava el muntant.

  Al final les víctimes van ser alliberades, aconseguint els autors un botí de 200.000 euros. La Policia Nacional va aconseguir indicis que assenyalaven als agredits com a membres d'un grup criminal i que el que estaven denunciant tenia l'aire de ser una “bolcada”.

  Des de llavors, es va dur a terme una extensa i laboriosa investigació pel Grup UDEV, sent múltiples les vies de recopilació d'informació requerides per a aconseguir l'exitosa fase d'explotació, pel fet que els investigats utilitzaven multitud de mesures de seguretat per a evitar ser descoberts.

  L'entramat criminal tenia com a principal línia delinqüencial la de perpetrar robatoris a altres grups criminals, que en la seua majoria es dedicaven al tràfic de drogues.

  Esta tipologia delictiva es coneix en l'argot policial com a “bolcades” i per als investigadors és molt complicat la seua investigació a causa de la poca col·laboració de les seues “víctimes”, i això,en els casos que arriben a denunciar els fets.

  Usaven la violència que fora necessària per a aconseguir el seu objectiu
  El modus operandi consistia a captar informació de l'entorn d'un grup criminal prèviament centrat, que habitualment es dedicava al magatzematge de droga (podent ser marihuana o cocaïna). Una vegada descobert el lloc on estos grups criminals guardaven la substancia estupefaent i quines mesures de seguretat empraven perquè en sigueu custodis, procedien a l'assalt amb extrema violència d'immobles, vehicles o magatzems on amagaren les esmentades substàncies.

  A més, en la fase d'investigació es va poder saber que els arrestats mercadejaven amb les armes de foc que prèviament havien sigut utilitzades per ells i així poder desfer-se d'elles i beneficiar-se econòmicament.

  Dispositiu d'explotació que va mobilitzar a més d'un centenar d'agents
  La fase d'explotació es va dur a terme el passat dia sis de febrer a primera hora del matí, amb l'entrada i registre de nou immobles repartits en diferents municipis d'Alacant i Múrcia;un a Alcoi, quatre a Crevillent i quatre a Alguazas (Múrcia).

  En els citats registres, la Policia nacional procedióa la detenció de 26 persones relacionades amb els fets, moltes d'elles pertanyents al mateix clan familiar.

  A més, es van intervindre quatre armes de foc llargues i altres quatre tales (tres pistoles i un revòlver), diversa munició, matxets i navalles, 75 grams de cocaïna, 40 quilograms de marihuana i 352 plantes de marihuana en dos plantacions trobades en els domicilis d'Alguazas i Crevillent.

  En el desplegament operatiu que ha albergat a més d'un centenar de membres de la Policia Nacional, han participat diversitat de grups especials com els Grups Operatius Especials de Seguretat (GOES) de les Prefectures Superiors de València i Barcelona, el Grup Operatiu d'Intervencions Tècniques (GOIT) de Madrid, les Unitats de Prevenció i Reacció (UPR) d'Alacant, Elx i Múrcia i les Unitats de Guies Canins d'Alacant i Múrcia. Igualment va participar Policia Judicial de la Comissaria de Iecla i la Brigada de Policia Judicial a Elx al complet.

  A més, es va disposar que, per a donar major seguretat a l'operatiu, secundara el mateix en les localitats d'Alguaza i Crevillent, la Unitat de Mitjans Aeris de la Prefectura Superior de València per mitjà de l'Helicòpter “Condor” així com pels Drons de les Unitats de Múrcia i Alacant que van permetre que es tinguera una visió des de l'aire per a major seguretat.

  Mostra d'això, un dels arrestats de la localitat d'Alguazas va intentar evadir-se de la seua detenció escapant pel terrat de l'edifici sense ser conscient que la Policia Nacional ho vigilava des de l'aire, la qual cosa va permetre la seua detenció.

  Cal destacar l'apreciable col·laboració del Cos de Policia Local de Crevillent qui ha contribuït inestimablement amb el Grup de Policia Nacional UDEV en la feina de casa d'investigació, així com en les entrades i registres formant part del dispositiu de seguretat el passat dia 6 de febrer.

  Els detinguts, 17 homes i 9 dones tots ells de nacionalitat espanyola d'entre 17 i 57 anys d'edat (3 a Alcoi, 9 a Alguazas, 11 a Crevillent i 3 en dependències Policials d'Elx), acumulen gran quantitat d'antecedents policials, alguns per fets similars als que han donat origen al seu arrest.

  En el dia de hui, 12 dels 26 detinguts han passat a la disposició dels Jutjats d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Elx, Alcoi i Molina del Segura i se'ls imputen delictes com a Segrest, Robatori amb Violència i Intimidació, Tinença Il·lícita d'Armes, Tràfic de Drogues, Lesions, danys i Pertinença a Organització Criminal.

  La investigació seguix oberta pel que no es descarten més detencions.

  Arrestos importants per al municipi de Crevillent

  Els 11 detinguts que pertanyen a un clan familiar assentat en el barri antic de Crevillent, estarien ocasionant un autèntic calvari al propi municipi crevillentí, a causa dels seus mals hàbits i comportaments impropis ja que haurien fet d'eixe barri una autèntica fortalesa, tenint atemorits a tots els veïns que en el seu cansament haurien optat per no coincidir per eixos carrers, ni amb els membres del clan per por.

  Fets que comporten esta extrema violència i de tan elevada perillositat són prioritaris en la Policia Nacional, que fa ús de tots els mitjans logístics i humans dels quals disposa per a atallar-los amb la major decisió, sent els esmentats mitjans humans, el factor fonamental i més preuat d'este cos.

  MÉS FOTOS
  Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors” - (foto 2)
  Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors” - (foto 3)
  Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors” - (foto 4)
  Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors” - (foto 5)
  Macrooperatiu a Alcoi i Crevillent contra una banda que torturava als seus “competidors” - (foto 6)
  Pujar