elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia prohibix les tractoradas en l'A-7 i l'A-31 a Alacant i els agricultors asseguren que les mantindran

La justícia prohibix les tractoradas en l'A-7 i l'A-31 a Alacant i els agricultors asseguren que les mantindran

  La Secció Quarta de la Sala contenciosa administrativa ha confirmat la decisió de la Subdelegació del Govern d'Alacant de modificar l'itinerari de dos tractoradas de protesta, convocades per a este divendres, 16 de febrer, per l'organització Joves Agricultors-Asaja, per a evitar que envaïsquen les autovies A-7 i A-31 al seu pas per esta província i siguen desviades cap a carreteres secundàries.

  El Tribunal entén que eixes resolucions administratives, adoptades el 9 i el 12 de febrer, respectivament, estan justificades i es basen en informes de la Guàrdia Civil que advertixen de la important afectació al trànsit rodat que podrien provocar estes manifestacions, i fins i tot un possible talle, en totes dues vies principals, les quals suporten una gran intensitat circulatòria.

  “Lluny de ser una decisió immotivada o capritxosa, se sustenta en raons perfectament emparades per la legislació i la jurisprudència. De cap manera es priva de l'exercici del dret constitucional tan repetit, sinó que senzillament s'introduïx l'alteració del recorregut pretés pels promotors, sense cap minvament de la pròpia raó de ser i fonament de l'exercici del dret de reunió i manifestació”, assenyalen els magistrats.

  D'esta manera, el Tribunal desestima els recursos interposats per l'entitat convocant en el marc d'un procediment especial previst en la jurisdicció contenciosa administrativa per a la protecció dels drets de reunió i manifestació. Contra esta sentència no cap cap recurs.

  Els agricultors mantenen les protestes

  Després de conéixer la resolució del TSJ en relació als actes de protesta de les organitzacions agràries de la Comunitat Valenciana, ASAJA-Alacant anuncia que les concentracions i tractoradas previstes per a este divendres a San Isidro (Vega Baixa), Villena (Alt Vinalopó) i Plans (El Comtat) es duran a terme tal com estaven previstes des del principi.

  Sobre aquest tema, considera la decisió "totalment arbitrària" i que ha sigut comunicada a poques hores de les protestes amb l'ànim desanimar la convocatòria, malgrat haver-se respectat els temps legals que exigia l'autorització corresponent.

  Per tot això, ASAJA Alacant exigix la dimissió del Subdelegat de Govern d'Alacant, Juan Antonio Nieves, per no estar a l'altura del càrrec i per haver-se negat en rotund al fet que les organitzacions agràries expressen les seues reivindicacions amb normalitat i sense voler ocasionar cap malestar a la societat, lamentant que s'haja oposat de forma tan categòrica, mostra que el camp alacantí no sols ha de suportar les traves i impediments que realitza el Govern de Pedro Sánchez, sobretot a través del Ministeri de Transició Ecològica i d'Agricultura, sinó també del seu òrgan provincial.

  En definitiva, "es torna a posar en evidència la malvolença que este Govern té cap al sector primari", que no en va es troba en un crit desesperat d'auxili clamant ajuda urgent per a la seua supervivència.

  Per tant, l'associació agrària reitera que els tres actes de protesta simultanis convocats per a hui es duran a terme en totes les localitzacions anunciades.

  Pujar