elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Intercepten un iot de luxe a Pilar de la Horadada que transportava més de 800 quilos d'haixix

Intercepten un iot de luxe a Pilar de la Horadada que transportava més de 800 quilos d'haixix
  • Els agents es dirigien a fer una comprovació rutinària de l'estat de l'embarcació quan van emprendre la fugida navegant a tota velocitat

MÉS FOTOS
Intercepten un iot de luxe a Pilar de la Horadada que transportava més de 800 quilos d'haixix - (foto 2)
Intercepten un iot de luxe a Pilar de la Horadada que transportava més de 800 quilos d'haixix - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Alacant ha interceptat en aigües de Pilar de la Foradada una embarcació recreativa que portava 27 fardells d'haixix, d'uns 30 quilograms cadascun. El Servei Marítim Provincial va detectar l'embarcació procedent de Cap de Palos, a Múrcia, quan navegava cap a la badia de Torrevieja.

La matinada del 17 de gener passat, El Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil d'Alacant va localitzar una embarcació que navegava procedent de Cap de Palos (Regió de Múrcia), en principi sense aixecar més sospites. Es tractava d´una embarcació recreativa, un iot de luxe d´uns 15 metres d´eslora. Un cop en aigües de Pilar de la Foradada, els agents es dirigien a realitzar una comprovació rutinària de l'estat de l'embarcació i de la seva tripulació, fent ús de senyals acústics i lluminosos, quan aquests van emprendre la fugida navegant a tota velocitat.

Gràcies a la perícia dels agents del Servei Marítim, a bord de la patrullera Río Oja, el iot va poder ser interceptat aproximadament mitja hora després, ja en aigües de Cap Roig. Durant el seguiment, la tripulació a bord es desprenia de paquets de grans dimensions llençant-los al mar.

Un cop van aconseguir aturar el vaixell, els agents van comprovar que a bord viatjaven quatre persones, localitzant 27 fardells, d'uns 30 quilograms de pes cadascun, contenint en total 810 quilograms d'haixix.

La intervenció s'ha saldat amb la detenció de quatre homes, tres espanyols amb edats compreses entre 26 i 43 anys, i un marroquí de 24. Han estat posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Oriola i han ingressat a la presó provisional.

Pujar