elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell

Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell
  • Tots dos ens van deixar fa menys d'un any i van ser peces importants de l'agrupació: musicomunicipal: “El Mestre”

MÉS FOTOS
Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell - (foto 2)
Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell - (foto 3)
Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell - (foto 4)
Homenatge a Vicente Ivars “El Mestre” i a Juanjo García en el concert de Santa Cecilia de la Banda de Benitatxell - (foto 5)

El dissabte va ser un dia molt emocionant per a la Banda de Música del Poble Nou de Benitatxell. Van tornar a l'escenari habitual, l'església de Santa María Magdalena, per a celebrar el concert de la Festa de la Música 2023 en honor a Santa Cecilia.

Presentat per Rosa García, va ser una trobada molt emotiva per dos raons. El nou músic de la banda, Nicolás Cruz, va oferir a duo unt amb sa mare, Gema Torres, una xicoteta peça en la seua presentació com a nou membre. Van fer gala no sols del seu talent, sinó del gran llegat d'amor per la música que, en este cas, ha passat d'una generació a una altra.

A més, els i les músics van dedicar el concert a Vicente Ivars “El Mestre”, que va morir el mes de febrer passat, i a Juanjo García, que se’n va anar al desembre del passat any. Vicente va ser un dels impulsors fonamentals de l'agrupació en 1987. Des de llavors, va ser durant anys director de la banda i mestre de molts dels músics poblers. També va dirigir el Cor Parroquial. Juanjo va ser músic de la banda des dels seus inicis, quan “El Mestre” va acudir a l'escola a buscar a joves que estigueren interessats a formar-se en estudis musicals i tocar en la recentment creada banda.

Com va relatar en els parlaments de l'acte Juan Colomer, un dels íntims amics de Juanjo García, els dos homenatjats van tocar junts en el seu últim concert l'any 2003 a Benissa. Vicente perquè es va jubilar i Juanjo perquè no va voler seguir després de la marxa del “Mestre”. Una altra músic de l'agrupació, Elisa Torres, va oferir també unes paraules en el seu honor, i va relatar un poema escrit per l'autora local Empar Ferrer sobre els records de joventut en els assajos de la Banda. Seguidament, el president de l'agrupació, José Andrés Bolufer, i la vocal, Lorena Mata, van fer lliurament de dos rams de flors i un obsequi als familiars de Juanjo García i Vicente Ivars “El Mestre”.

Els discursos de l'alcalde, Miguel Ángel García, i el regidor de Cultura, Jorge Pascual, es van centrar en agrair i reconéixer l'excel·lent treball de totes les agrupacions musicals del municipi. “Vull donar les gràcies a tots els que heu fet possible este magnífic concert, el qual posa fi a la celebració de la festa en honor a Santa Cecilia. També vull expressar la meua gratitud al Grup de Danses Morro Falquí, al Cor Parroquial, a la Colla La Llebetjà i a la Bandeta, la Batucada i la Colleta de l'Escola de Música per la seua participació en esta festa i per les actuacions que enriqueixen la nostra experiència musical i cultural”, va assenyalar Pascual.

Per la seua part, el primer edil va destacar l'excel·lent cantera que és l'Escola de Música Municipal per a les agrupacions musicals. “Les xifres de matriculats creixen any a any. Han passat de 143 alumnes en 2021, a 171 en 2022 i 204 en 2023. Des d'on estiguen, Vicente Ivars “El Mestre” i Juanjo García ens estaran veient orgullosos perquè s'ha seguit el gran llegat que ens van deixar”.

En l'acte també es van presentar els músics ‘Educando’ que s'incorporaran l'any que ve: Daniel Colomer, Adriana Marqués i Xavi Salvá; se li va atorgar la insígnia de bronze a Raquel Devesa pels seus 15 anys en l'agrupació, i es va fer lliurament del premi a la guanyadora del concurs de cartells per a la portada del llibre de la Festa de la Música 2023, Arantxa Mateo. El concert va finalitzar, també en homenatge a Vicente i Juanjo, amb el pasdoble ‘Reina de fiestas’, que va ser el primer que va tocar la Banda en la seua primera aparició pública en les festes de La Rosa l'any 1987.

Pujar