elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Generalitat declara les festes de Moros i Cristians de Beneixama d’Interés Turístic Autonòmic

La Generalitat declara les festes de Moros i Cristians de Beneixama d’Interés Turístic Autonòmic
  MÉS FOTOS
  La Generalitat declara les festes de Moros i Cristians de Beneixama d’Interés Turístic Autonòmic - (foto 2)
  La Generalitat declara les festes de Moros i Cristians de Beneixama d’Interés Turístic Autonòmic - (foto 3)
  La Generalitat declara les festes de Moros i Cristians de Beneixama d’Interés Turístic Autonòmic - (foto 4)

  La Generalitat Valenciana, a través de l’Agència Valenciana de Turisme, ha declarat les Festes de Moros i Cristians de Beneixama (Alt Vinalopó) d’Interés Turístic Autonòmic. Aquesta declaració arriba com a resultat de la feina que ha dut a terme un equip multidisciplinar format per membres de la Comissió de Festes i tècnics de l’Ajuntament, que ha documentat diversos aspectes històrics i antropològics relacionats amb l’origen i l’evolució de la festa, així com el seu impacte en la societat de Beneixama.

  La petició ha comptat amb el suport d'institucions tan importants com les Universitats d'Alacant i Miguel Hernández d’Elx, el Patronat de Turisme Costa Blanca, o la Junta Central de Villena i l'Associació Sant Jordi d'Alcoi.

  Beneixama celebra festes de Moros i Cristians, des de fa més de 180 anys, del 6 a l’11 de setembre. Entre els fets idiosincràtics, destaquen els actes relacionats amb la soldadesca, l'ús especial de la pólvora o les ambaixades del Poeta Joan Baptista Pastor Aycart. A més, la SM “La Pau” de Beneixama interpreta durant les festes unes marxes processionals, úniques, heretades de la Reial Banda d'Alabarders de Madrid.

  Per a Vicente Ibáñez, alcalde de Beneixama, i Guillermo Valdés, president de la Comissió de Festes, aquesta distinció suposa un impuls important per a la promoció de Beneixama com a destinació turística cultural en l'àmbit valencià i reconeix, alhora, la singularitat de les festes.

  Unes festes amb història que saben adaptar-se als canvis

  A més, també s'han iniciat els treballs per a sol·licitar la declaració de Bé d'Interès Cultural Immaterial de tots els aspectes singulars d'unes festes amb molta història i tradició, que cada anys gaudeixen desenes de turistes i visitants.

  Pujar