elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un fort terratrémol a Banyeres de Mariola sacseja la província d'Alacant

Un fort terratrémol a Banyeres de Mariola sacseja la província d'Alacant
  • El sisme s'ha pogut sentir per veïns de nombrosos municipis, des de Gandia a Alacant

Un fort terratrémol amb epicentre al sud del nucli urbà de Banyeres de Mariola ha sacsejat aquest diumenge a primera hora la província d'Alacant.

El sisme, d'una magnitud 3.7 mbLg ha tingut lloc a només 2 quilòmetres de profunditat i el seu tremolor s'ha pogut sentir per veïns de tota la província, des de la capital alacantina fins a la valenciana Gandia o inclús a Picassent.

De fet, el terratrémol registrat pels sismògrafs de l'Institut Geogràfic Nacional 6.11 hores d'aquest diumenge, s'ha qualificat com d'intensitat IV en alguns punts (cal recordar que la magnitud mesura la força del fenomen, mentre que la intensitat es refereix a les conseqüències que deixa en terra).

El lloc on s'ha notificat una major sacsejada és a la urbanització Els Aigües, d'Ontinyent, on, segons la classificació de l'escala, s'hauria sentit per molts veïns a l'interior, arribant a despertar a algunes persones per la vibració i el lleu tremolor en els mobles i la vaixella.

Zonas en las que se ha sentido el terremoto
Zonas en las que se ha sentido el terremoto

A més, amb menor intensitat s'han notificat tremolors a Banyeres de Mariola, Alcoi, Bocairent, Ibi, Gandia, Xixona, Ontinyent, Cocentaina, Moixent, Muro d'Alcoi, Agres, Albaida, Alcalalí, Beneixama, Biar, Castalla, Daimús, El Campello, Onil, Sant Vicent del Raspeig, Tibi i Villena.

Amb una mica menys d'intensitat, ja de nivell II, alguns veïns també ho han pogut sentir en zones com Alacant capital, Fontanars dels Alforins, Alfafara. Almansa, Benidorm, Caudete, Elda, Monòver, Petrer, Sant Joan d'Alacant o Sax.

El lloc més llunyà en el qual s'ha pogut sentir el terratrémol ha sigut a Picassent, a 77 quilòmetres de distància, segons ha registrat l'IGN.

15 terremotos en menos de una semana
15 terremotos en menos de una semana

Cal recordar que des de dimecres passat ja s'han notificat 15 terratrémols en la zona, la majoria sota la Serra d'Onil, encara que el d'aquest diumenge ha sigut el de major magnitud.

El d'aquest diumenge, concretament, ha tingut el seu epicentre dos quilòmetres sota el Mas de la Fenassosa, per la zona del barranc del Forcallat.

Pujar