25 de setembre de 2020 25/9/20

El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià

El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 2)
  El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 3)
  El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 4)
  El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 5)
  El Festitrò omple els carrers de Benilloba de música en valencià - (foto 6)

  El compte enrere per a la celebració de les Trobades d’Escoles en Valencià a Benilloba fa ja setmanes que està en marxa, una trobada que servirà per a commemorar que ara fa 20 anys que se’n va organitzar la primera a la localitat del Comtat.

  Aquest dijous setze col3legis de les nostres comarques -i fins i tot de l’Alacantí- s’han reunit a Benilloba per posar la banda sonora a les Trobades 2019 amb el Festitrò, un festival de música en valencià col·laboratiu que ha recorregut els carrers del poble amb més d’un milers de xiquets i xiquetes que han interpretat diferents cançons.

  La música va començar a sonar a les 10 del matí al patí de l’escola de Benilloba amb el CEIP Bracal de Muro que va interpretar “Mascletà, tot seguit el CEE Santo Ángel d’Alacant va seguir amb una cançó pròpia que du el mateix nom del col·legi “El Santo Ángel”, el CEIP San Jaime d’Onil va seguir amb la cançó “Em dones força”, el CEIP Miguel Hernández d’Alcoi va interpretar “Jo sóc un artista”, el CRA Mariola-Benicadell “Mare puge dalt” i el CEIP Rico Sapena, de Castalla, va acabar aquesta primera part amb “Una lluna a l’aigua”.

  La segona part, a la Plaça de l’Omet va començar el CEE Sanchís Banús d’Ibi, que va cantar “Queen”, seguit del CEE Tomàs Llàcer d’Alcoi i el CEIP Divina Aurora de Beneixama amb “Una lluna a l’aigua”, va tancar aquesta segona part el CEIP Mare de Déu del Carme, de La Canyada, amb el ball “La Pastora”.

  Abans de dinar la tercera part, que va tenir com a escenari l’exterior de Les Moreres, va començar amb el CEIP Montcabrer, de Muro, amb la cançó “Nostra llengua”, seguit del CEIP Alfonso Iniesta, amb “L’hivern”, el CEIP Juan Bosco, que va interpretar “Vickie, el maseret” i el CEIP El Romeral amb “Una lluna a l’aigua”.

  El colofó final el va protagonitzar el CEIP Virgen de los Dolores de Benilloba, amb la interpretació de la cançó de les Trobades 2019 i el lliurament de diplomes a tots els centres participants.

  La música, les cançons i els alumnes que van omplir el poble van fer de Benilloba un referent de la música que va ressonar al llarg de tota la jornada pels carrers del poble.

  El Festitrò ha sigut una més de les moltes activitats que la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat està organitzant de cara a la Trobada d’Escoles en Valencià que es farà a Benilloba el pròxim 8 de juny.

  Pujar