21 de juliol de 2019 21/7/19

Cs exigeix al Govern central mesures urgents per a atallar el problema de contaminació en la desembocadura del Segura

Cs exigeix al Govern central mesures urgents per a atallar el problema de contaminació en la desembocadura del Segura - (foto 1)
  • Els diputats Juan Ignacio López-Bas i Marta Martín alerten en el Congrés de la situació mediambiental del riu “perquè aquesta imatge vergonyosa no es perpetue”

“El Govern central ha de prendre mesures urgents per a atallar el problema de contaminació provocat per l'acumulació d'envasos i altres elements en el tram final del riu Segura”. Així ho han reclamat el diputat de Ciutadans (Cs), Juan Ignacio López-Bas, que ha presentat amb la diputada Marta Martín una bateria de preguntes davant la mesa del Congreso “per a exigir respostes clares i que aquesta situació vergonyosa no es perpetue”.

López-Bas ha denunciat “l'acumulació de tones de residus que es repeteix constantment per la falta de manteniment de la Confederació Hidrogràfica del Segura en aquesta zona”. Ha reclamat a l'Administració “que les plataformes de retenció de sòlids flotants siguen realment operatives i desenvolupar amb més freqüència treballs de neteja i retirada de canyes per a evitar tamponaments en les crescudes del riu i evitar els riscos per a la salut pública i el medi ambient que podrien produir-se si s'expandeixen substàncies químiques nocives”.

També Martín ha detallat que s'ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica informació sobre el pressupost anual destinat al manteniment i neteja del tram del riu Segura al seu pas per la província d'Alacant “i el percentatge d'execució hui dia”. S'ha reclamat a més un informe detallat sobre els punts de retenció de residus flotants i les operacions de retirada de residus realitzades.

“És clar que amb els recursos existents no és suficient, així que volem saber quines mesures es prendran per a evitar les grans acumulacions de residus i l'alarma social que generen”, ha remarcat el diputat oriolà López-Bas, qui és partidari de “intensificar la labor de la policia i coordinar esforços amb les comunitats de regants titulars dels azarbes de reg que connecten amb el riu Segura, que són, sens dubte, les més perjudicades per aquest problema”.