15 de desembre de 2019 15/12/19

Cs exigeix al Govern central mesures urgents per a atallar el problema de contaminació en la desembocadura del Segura

Cs exigeix al Govern central mesures urgents per a atallar el problema de contaminació en la desembocadura del Segura - (foto 1)
  • Els diputats Juan Ignacio López-Bas i Marta Martín alerten en el Congrés de la situació mediambiental del riu “perquè aquesta imatge vergonyosa no es perpetue”

“El Govern central ha de prendre mesures urgents per a atallar el problema de contaminació provocat per l'acumulació d'envasos i altres elements en el tram final del riu Segura”. Així ho han reclamat el diputat de Ciutadans (Cs), Juan Ignacio López-Bas, que ha presentat amb la diputada Marta Martín una bateria de preguntes davant la mesa del Congreso “per a exigir respostes clares i que aquesta situació vergonyosa no es perpetue”.

López-Bas ha denunciat “l'acumulació de tones de residus que es repeteix constantment per la falta de manteniment de la Confederació Hidrogràfica del Segura en aquesta zona”. Ha reclamat a l'Administració “que les plataformes de retenció de sòlids flotants siguen realment operatives i desenvolupar amb més freqüència treballs de neteja i retirada de canyes per a evitar tamponaments en les crescudes del riu i evitar els riscos per a la salut pública i el medi ambient que podrien produir-se si s'expandeixen substàncies químiques nocives”.

També Martín ha detallat que s'ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica informació sobre el pressupost anual destinat al manteniment i neteja del tram del riu Segura al seu pas per la província d'Alacant “i el percentatge d'execució hui dia”. S'ha reclamat a més un informe detallat sobre els punts de retenció de residus flotants i les operacions de retirada de residus realitzades.

“És clar que amb els recursos existents no és suficient, així que volem saber quines mesures es prendran per a evitar les grans acumulacions de residus i l'alarma social que generen”, ha remarcat el diputat oriolà López-Bas, qui és partidari de “intensificar la labor de la policia i coordinar esforços amb les comunitats de regants titulars dels azarbes de reg que connecten amb el riu Segura, que són, sens dubte, les més perjudicades per aquest problema”.

ocultar
Cs exigeix al Govern central mesures urgents per a atallar el problema de contaminació en la desembocadura del Segura
Pujar