elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els estudiants del col·legi Santa María Magdalena de Benitatxell afermen el seu talent com a cineastes

Els estudiants del col·legi Santa María Magdalena de Benitatxell afermen el seu talent com a cineastes
  • Enguany, dins del projecte d'innovació educativa MOMO, els i les alumnes crearan un curt d'animació en ‘stop motion’ sobre ciència i Mediterrani

  • Hauran d'aprendre Impressió 3D per a imprimir les peces que conformen el decorat o personatges que donen vida al curtmetratge

MÉS FOTOS
Els estudiants del col·legi Santa María Magdalena de Benitatxell afermen el seu talent com a cineastes - (foto 2)

El cinema, l'stop motion, la impressió 3D i l'electrònica digital arriben per tercer any consecutiu al CEIP Santa María Magdalena del Poble Nou de Benitatxell. Prop de 50 estudiants de 5é i 6é de Primària crearan este curs un curtmetratge d'animació en stop motion amb l'ajuda d'una Impressora 3D dins del projecte d'innovació educativa MOMO. Recolzat per la Regidoria d'Educació, és una idea de Caleidoscopio, start up de la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

Els i les alumnes hauran de crear un curtmetratge amb un fi social o mediambiental que tracte sobre Ciència Mediterrània. Podran triar entre les següents temàtiques: geologia i diversitat, mar i contaminació, clima i energies netes, dieta i alimentació, vida i salut, història i patrimoni, científiques pioneres o futur.

A més, el professorat rebrà també classes magistrals online de professionals del món del cinema com Natalia Pérez Galdós, escriptora, traductora, fotògrafa i guionista durant deu anys en CANAL+; de la Intel·ligència Artificial, com Concha Monje, investigadora espanyola especialitzada en robòtica, professora de la Universitat Carles III de Madrid; o del Medi Ambient, com Andreu Escrivà, tècnic de projectes en l’Observatori del Canvi Climàtic de València.

En este projecte els estudiants que participen hauran d'aprendre Impressió 3D per a imprimir les peces que conformen el decorat o personatges que donen vida al curtmetratge. També hauran d'escriure el guió, realitzar el storyboard, dirigir i rodar ells mateixos el curt.

MOMO va començar en gener amb la formació dels docents, que durant diversos mesos han sigut formats en Impressió 3D i en la tècnica de cinema stop motion. Una vegada formats, són ells els que estan ensenyant i guiant als seus estudiants en el desenvolupament del projecte.

La proposta pretén anar més enllà i convertir-se en un projecte que cree sinergies entre estudiants. Enguany, a causa de la situació de crisi sanitària, El Caleidoscopio organitzarà una gran exhibició online a meitat de juny on prop de 600 estudiants exposaran els seus projectes.

Pujar