20 d’octubre de 2020 20/10/20

Enxampen a un gimnàs d'Alacant que estava fent classes en el seu interior durant el confinament

Enxampen a un gimnàs d'Alacant que estava fent classes en el seu interior durant el confinament - (foto 1)
  • El local presentava la porta tancada i l'obrien usant un codi prèviament acordat

Agents de la Policia Nacional han detingut a la ciutat d'Alacant a un individu acusat d'un delicte de resistència i desobediència per incompliment del reial decret d'estat d'alarma.

Els fets es coneixen ja que es rep una anomenada a la Sala 091 d'un veí alertant que hi ha un gimnàs enfront del seu domicili en el qual, malgrat estar tancat al públic, s'observa trànsit de persones abillades amb roba esportiva i portant bosses o carros de la compra quan accedeixen a l'interior, a més d'escoltar música d'ambient.

Els agents es van personar en la direcció indicada i van comprovar com efectivament es tractava d'un establiment esportiu, el qual tenia la persiana baixada i aparentment s'oposada tancat al públic. Els policies procedint a tocar a la porta, obrint un individu qui es va identificar com a personal de manteniment, i afirmant en diverses ocasions que es trobava només en el local.

Els agents van comprovar com en l'entrada del gimnàs hi havia diverses pertinences depositades, com un carro de la compra, unes màscares i roba apilada en el sòl i sobre bicicletes el·líptiques, per la qual cosa en preguntar de nou l'individu va afirmar que sí que hi havia dues persones realitzant exercici.

El codi d'accés per a accedir a l'interior que utilitzaven era passar desapercebuts pel que requerien portar bosses o carros de la compra, tocar al timbre, identificar-se i accedir discretament al gimnàs baixant posteriorment la persiana metàl·lica de l'exterior per a donar sensació de tancament.

A l'interior d'un despatx es va localitzar a un home i una dona amagats, per la qual cosa se'ls ha realitzat sengles actes de propostes per a sanció sobre la base de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana per incompliment de les mesures imposades en el Reial decret.

Es va procedir a la detenció de l'home, de nacionalitat espanyola per un delicte de resistència i desobediència , a més de l'incompliment sobre el tancament d'instal·lacions esportives o d'oci.

Només en el dia d'ahir es van detindre a la província d'Alacant a set persones per delicte de desobediència i es van realitzar un total de 504 actes de proposta per a sanció per incompliment del Reial decret 463/2020.

L'objectiu que persegueixen les mesures contemplades, que no és un altre que preservar la salut individual i la col·lectiva, fonamental per a la nostra societat. És lògic, responsable i solidari que tothom realitze un esforç per aconseguir el seu compliment.

En l'actual context d'esforç, sacrifici i nerviosisme de la població cobra major rellevància la col·laboració ciutadana per a detectar possibles incompliments comunicant-los a la Sala del 091.

Pujar