elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
PLA AIGUA 2024

La Diputació d'Alacant destina més de 2 milions per a millorar infraestructures hídriques: tots els detalls de les convocatòries

La Diputació d'Alacant destina més de 2 milions per a millorar infraestructures hídriques: tots els detalls de les convocatòries
  • L'administració provincial ha llançat dos convocatòries per a prioritzar la conservació i el manteniment de les infraestructures existents i les noves obres que garantisquen un accés segur i sostenible a l'aigua a la província

En commemoració del Dia Internacional de l'Aigua, proclamat per les Nacions Unides en 1992, la Diputació d'Alacant ha anunciat una inversió significativa per a enfortir les infraestructures hídriques a la província.

L'aigua, reconeguda com un dret fonamental per a la preservació de la vida en totes les seues formes, es troba amenaçada pels efectes del canvi climàtic, que va exacerbar l'escassetat d'aigua i els perills associats, com a inundacions, sequeres i la disminució de les capes de gel.

Conscient d'esta realitat, la Diputació d'Alacant ha destinat més de 2 milions d'euros per a millorar les infraestructures hidràuliques. Esta inversió abasta la realització i millora d'instal·lacions de sanejament, proveïment i pluvials, així com la depuració i reutilització de l'aigua. Es prioritzaran aquelles actuacions que promoguen l'estalvi d'aigua potable i milloren l'eficiència en la gestió del recurs hídric.

La convocatòria, dirigida a entitats locals de la província, contempla un termini de sol·licitud fins al 15 de maig, amb una atenció específica a cada sol·licitant. El percentatge de subvenció es determinarà segons el nombre d'habitants, arribant al 100% en municipis amb menys de 2.000 habitants.

A més, s'ha llançat una altra convocatòria amb un pressupost d'1.300.000 euros, destinada a la reparació i l'establiment d'infraestructures d'aigua de proveïment i sanejament, esta vegada executades pels propis ajuntaments. El termini per a estes sol·licituds conclourà el 30 d'abril de 2024.

En totes dues convocatòries, es prioritza la conservació i el manteniment de les infraestructures existents, així com la realització de noves obres que garantisquen un accés segur i sostenible a l'aigua a la província d'Alacant.

Pujar