elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts els autors de diversos robatoris en una església i cases de Novelda, Onil i Castalla

Detinguts els autors de diversos robatoris en una església i cases de Novelda, Onil i Castalla
  • En un dels robatoris es van emportar elements de culte i altres de gran valor degut a la seua antiguitat

MÉS FOTOS
Detinguts els autors de diversos robatoris en una església i cases de Novelda, Onil i Castalla - (foto 2)
Detinguts els autors de diversos robatoris en una església i cases de Novelda, Onil i Castalla - (foto 3)
Detinguts els autors de diversos robatoris en una església i cases de Novelda, Onil i Castalla - (foto 4)

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'operació Ropol, ha procedit a la detenció de 7 persones, 6 homes i una dona, d'entre 20 i 45 anys d'edat i de nacionalitat espanyola. L'autoritat judicial competent ha decretat mesures cautelars per a tots els membres de la banda.

Des de començament d'enguany, davant la detecció de diversos casos de robatoris en interior d'habitatges en la localitat de Novelda, agents de la Guàrdia Civil de l'equip ROCA (Equip Especialitzat contra els Robatoris en el Camp) d'Ibi i del Lloc de Novelda, van començar a realitzar gestions per a la identificació i localització dels autors, donant principi a l'operació Ropol.

En la primera fase d'investigació, els agents es van adonar que, en dos fets ocorreguts en les localitats d'Onil i Castalla, els autors havien tractat d'accedir als habitatges mitjançant la inutilització dels panys de les portes principals, realitzant en aquestes la injecció d'un compost químic altament toxico i corrosiu, com és l'àcid sulfúric.

Dels fets delictius comesos, cal destacar el que es va realitzar en un centre religiós a principis del mes d'abril, en el qual els autors van sostraure diversos elements usats per al culte, com ara crucifixos i calzes, de gran valor degut a la seua antiguitat.

El dia 15 d'abril, després d'acudir els agents a l'escena d'un robatori, van localitzar un crucifix, identificat com sostret en el centre religiós esmentat, que havia sigut usat per l'autor per a trencar la finestra per la qual van accedir a l'habitatge. Amb aquest crucifix i valent-se de la recopilació de proves i indicis suficients, els investigadors van aconseguir identificar i detindre a l'autor, un jove de 20 anys, de nacionalitat espanyola, realitzant un registre en el seu domicili de Castalla i trobant nombrosos efectes sostrets, així com una botella d'àcid sulfúric i cablejat de coure, que havia sigut sostret de l'enllumenat públic i denunciat.

En una segona fase d'investigació, els agents van esbrinar que en els fets havien intervingut, almenys 6 persones, 5 homes i una dona, d'entre 20 i 45 anys d'edat i tots ells de nacionalitat espanyola i veïns de Castalla, concorrent entre ells diferents graus de participació i als quals se'ls imputen els delictes de pertinença a grup criminal, robatori amb força, furt i encobriment, sent detinguts i investigats respectivament.

Els detinguts, que comptaven amb nombrosos antecedents policials, juntament amb les diligències, han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 1 d'Ibi, qui ha decretat la seua llibertat amb mesures cautelars a l'espera de judici. Se'ls atribueixen deu robatoris.

Se'ls atribueix la comissió de deu robatoris, encara que les investigacions continuen obertes, i no es descarta la implicació dels autors en més delictes. Gran part dels efectes intervinguts han sigut retornats ja als seus legítims propietaris, quedant els restants recollits en el Lloc de la Guàrdia Civil de Castalla per al seu reconeixement.

Pujar