elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desmantellat a Alacant un grup que va estafar més de 30.000 euros amb la compra de contenidors marítims

Desmantellat a Alacant un grup que va estafar més de 30.000 euros amb la compra de contenidors marítims
  • Des d'Elda i Cartagena s'encarregaven de la recepció dels diners procedents de l'estafa

La Guàrdia Civil d'Alacant, en el marc de l'operació Esteiner, ha aconseguit desmantellar un grup criminal dedicat a estafar més de 30.000 euros per la compra de contenidors marítims. S'ha detingut o investigat a tots els membres de la banda, un home i dues dones, posseint tots antecedents policials per fets similars.

A la fi de l'any passat, mitjançant una denúncia interposada per un ciutadà, la Guàrdia Civil va tindre coneixement d'una estafa de compravenda de contenidors marítims per valor de 4.500 euros. El contacte de la víctima amb l'autor es realitzava a través d'una coneguda xarxa social, en la qual a través de missatges, acordaven el pagament dels contenidors a l'estafador mitjançant transferència bancària. Finalment després de realitzar el pagament, la víctima no rebia el material ni aconseguia tornar a contactar amb l'autor.

Els agents de l'Àrea d'Investigació de Novelda, amb la finalitat d'esclarir aquests fets i donar amb els supòsits responsables, es van fer càrrec de les actuacions i van donar inici a l'operació Esteiner.

En una primera fase de l'operació, els investigadors van identificar a dues dones espanyoles de 44 i 21 anys d'edat, veïnes d'Elda i Cartagena, que s'encarregaven de la recepció dels diners procedents de l'estafa, per a posteriorment moure aqueixos diners al compte d'una entitat estrangera vinculada a un tercer.

Una vegada acreditada la seua autoria en els fets investigats, els agents es van traslladar els dies 4 d'octubre i 22 de novembre de 2022, a les localitats d'Elda i Cartagena, on van ser detingudes les sospitoses.

Continuant amb les investigacions, el dia 13 de febrer, els agents van identificar i van localitzar al líder de la banda. Es tractava d'un espanyol de 68 anys d'edat i resident en la localitat d'Alcalá la Real (Jaén), sent aquest investigat en dependències policials de la mateixa localitat.

Tant a les detingudes com a l'investigat, se'ls han imputat els delictes d'organització criminal i estafa, donant compte de tot això al Jutjat d'Instrucció de Novelda, que és qui porta la causa.

Fins hui, la Guàrdia Civil ha pogut identificar a un total de 20 víctimes repartides per diferents municipis del territori nacional, arribant el valor de l'estafat a més de 30.000 euros.

La Guàrdia Civil no descarta que puguen existir més víctimes d'aquests delictes pel que contínua amb la investigació.

Per a la realització de compres a través d'internet, la Guàrdia Civil aconsella:

  • Compra en llocs de confiança
  • Revisa les opinions i qualificacions
  • Fixa't en el domini de la pàgina web
  • Usa targetes de dèbit o crèdit
  • Controla els càrrecs en el teu compte o targeta
  • Conserva tots els documents
  • Verifica les passarel·les de pagament
  • No envies mai el teu número de targeta o codi cvv
Pujar