elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desarticulen una organització criminal a Benidorm i la Vila Joiosa especialitzada en el robatori de cotxes de luxe

Desarticulen una organització criminal a Benidorm i la Vila Joiosa especialitzada en el robatori de cotxes de luxe
  • Els arrestats sostreien els vehicles sense claus i sense produir-hi cap dany, cosa que demostra un alt grau d'especialització

Agents de la Policia Nacional han detingut quatre persones a les localitats alacantines de Benidorm i la Vila Joiosa que conformaven una organització criminal especialitzada en el robatori de vehicles d'alta gamma.

Detingut per OEDE i inici de la investigació

La investigació policial que ha culminat amb la detenció de quatre persones i la recuperació de cinc vehicles d'alta gamma robats, va tenir el seu inici després de la detenció d'un home de nacionalitat lituana a què constava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament (O.E.D.E.) per part de les autoritats de Lituània. En aquesta ordre de recerca les autoritats lituanes li imputaven la presumpta comissió de fins a set delictes diferents, un dels quals és un delicte relacionat amb el trànsit il·lícit de vehicles.

Davant aquests fets, els agents de la Policia Nacional adscrits al Grup 3r de la Brigada de Policia Judicial de Benidorm van iniciar una sèrie d'indagacions en relació amb aquest detingut, ja que dies abans s'havien denunciat a la Comissaria de Benidorm el robatori de tres vehicles d'alta gamma.

Un cop realitzades diferents gestions, els agents van comprovar que, efectivament, el detingut havia participat amb dues persones més en el robatori dels tres vehicles denunciats, per la qual cosa l'home també va ser detingut per la presumpta comissió de tres delictes de robatori de vehicle.

Els agents de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Benidorm van continuar amb la investigació amb l'objectiu d'identificar i localitzar els altres dos homes participants a les tres sostraccions dels vehicles, així com localitzar i recuperar els vehicles en qüestió.

Després d'una àrdua investigació en què van realitzar múltiples visionats de càmeres de seguretat entre altres comprovacions, els agents van aconseguir identificar els altres dos homes, que residien a la localitat de la Vila Joiosa des d'on es desplaçaven a diferents localitats de la província d'Alacant per cometre'ls robatoris de vehicles.

Dos detinguts i quatre vehicles recuperats

Els agents finalment van localitzar els dos homes, que van ser detinguts per la presumpta comissió dels delictes de sostracció de vehicle de motor amb ànim de lucre, pertinença a organització criminal i falsedat documental. Després de la detenció, els agents van realitzar una entrada i registre autoritzada pel Jutjat d'Instrucció de la Vila Joiosa a l'habitatge dels detinguts, localitzant estris i aparells tecnològics sofisticats que els detinguts feien servir per a la sostracció dels vehicles i la seua manipulació posterior. A més als voltants de l'habitatge i als garatges, els agents van localitzar els tres vehicles que havien estat sostrets i denunciats a la Comissaria de Benidorm, així com un quart vehicle sostret i denunciat a la Comissaria de Dénia al qual li havien canviat les matrícules per unes plaques de matrícula doblegades que corresponien a un altre vehicle diferent.

Un cinquè vehicle recuperat i una nova detinguda

Després de revisar tots els vehicles dels garatges comunitaris, els agents van localitzar un cinquè vehicle en una plaça de garatge corresponent a un altre habitatge on residia una dona, que presumiblement col·laborava amb la resta de detinguts ocultant els vehicles, sent detinguda per la presumpta comissió un delicte de pertinença a organització criminal. El vehicle semblava presentar algun tipus de manipulació o modificació, ja que no corresponia el color del vehicle amb la placa de matrícula que portava, tot i que el model i la marca sí que coincidien.

Els agents van comprovar que les plaques de matrícula del vehicle corresponien amb un vehicle domiciliat a Madrid i que efectivament el vehicle era a Madrid, per la qual cosa el vehicle que havien intervingut portava plaques doblegades. En finalitzar la investigació els agents encara segueixen fent comprovacions amb aquest vehicle, el nombre de bastidor del qual (VIN) estava manipulat, amb l'objectiu de trobar el seu propietari.

Els agents han determinat durant la investigació que els detinguts pertanyen a una organització criminal dedicada al trànsit il·lícit de vehicles d'alta gamma amb un alt grau d'especialització, com demostra el fet que havien sostret els cinc vehicles recuperats, que són d'alta gamma i amb avançades mesures de seguretat, sense causar-hi cap dany.

Els detinguts, tres homes de 22 i 39 anys d'edat de nacionalitat lituana i una dona de 48 anys d'edat de nacionalitat búlgara, van ser posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la Vila Joiosa, decretant l'ingrés a la presó per a un dels detinguts en constar-li una Ordre Europea de Detenció i Lliurament emesa per les autoritats de Lituània.

Pujar