elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Climent anuncia que l'Ivace invertirà enguany 2,6 milions d'euros en ajudes directes per als polígons del Baix Vinalopó i L'Alacantí

Climent anuncia que l'Ivace invertirà enguany 2,6 milions d'euros en ajudes directes per als polígons del Baix Vinalopó i L'Alacantí

  El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a San Vicent del Raspeig que l'Ivace "invertirà enguany un total de 2,6 milions d'euros en ajudes directes per a millorar els polígons del Baix Vinalopó i de L'Alacantí".

  El conseller ha explicat que amb aquestes ajudes "els polígons podran millorar les seues infraestuctures i serveis, modernitzar-se i ser més atractius i accessibles per als treballadors i per a les empreses".

  Així cal destacar que entre les principals actuacions que subvencionarà l'Ivace es troba l'obra civil per a la implantació de fibra òptica i telecomunicacions, la millora de la seguretat a través de CCTV connectat a la Policia Local, la implantació de carril bici i passarel·les per a vianants, la regeneració paisatgística i la millora de l'enllumenat públic.

  Els polígons també tindran servicis contra incendis, nous aparcaments, vials i accessos, depuradora, ecoparc i milloraran la senyalització i identificació dels carrers.

  En aquest sentit, Climent ha manifestat que "aquestes ajudes que des de l'Ivace i des de la Conselleria fiquem a disposició dels ajuntaments per a que milloren els polígons industrials són un clar exemple de la nostra aposta decidida per la reindustrialització del territori".

  El conseller s'ha manifestat així a San Vicent del Raspeig en una jornada informativa que ha reunit a alcaldes, empresaris i representants dels municipis del Baix Vinalopó i de L'Alacantí. En ella Climent i tècnics de l'Ivace han detallat i han explicat les principals línies d'actuació de la convocatòria d'ajudes per a la millora i modernització de polígons i àrees empresarials 2018-2019. En aquesta jornada ha participat l'alcalde de San Vicent del Raspeig, Jesús Villar.

  Caràcter bianual i termini

  En l'encontre s'ha fet especial menció al caràcter bianual que tindrà la convocatòria d'ajudes per als exercicis 2018 i 2019, sempre que una part del projecte s'efectue en 2018.

  En aquest sentit, el conseller ha ressaltat que les ajudes estan dividides en tres anys, 2017, 2018 i 2019 "amb la finalitat de cosir el territori i arribar a tots els municipis".

  El termini per a presentar les sol·licituds d'ajuda serà des del 5 de març fins al 6 d'abril de 2018.

  Pujar