elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Centre de Salut del Poble Nou de Benitatxell centralitza els seus serveis a Teulada per a conjuminar esforços i minimitzar contagis

  • Es doblegaran els recursos humans i metges en l'ambulatori de la localitat veïna i s'ampliaran els horaris de 8.00 a 21.30 hores per a les consultes entre setmana i de 9.00 a 21:00h els caps de setmana, a més del servei d'urgències 24 hores

Des d'aquest dilluns 23 de març, el Centre de Salut del Poble Nou de Benitatxell tanca les seues portes per a traslladar les seues consultes a l'ambulatori de Teulada. Aquesta mesura de centralització, que respon a directrius del Departament de Salut de Dénia, pretén unir esforços i contindre els possibles contagis.

Així, es doblegaran els recursos humans i metges en el Centre de Salut de la localitat veïna i s'ampliaran també els horaris. Fins ara, el centre de Benitatxell només atenia consultes de 9.00 a 15.00 hores, mentre que a Teulada l'horari serà de 8.00 a 21.30 hores de dilluns a divendres i de 9.00 a 21:00h els caps de setmana, a més d'oferir servei d'urgències 24 hores. No obstant això, es recomana contactar per telèfon al 965 73 90 85 abans d'acudir al centre sanitari i davant qualsevol dubte.

Aquesta vesprada, no obstant, segueix en peu la donació de sang prevista, que es realitzarà de 13.30 a 20.30 hores amb mesures específiques de protecció. D'altra banda, s'ha habilitat un protocol específic per a les receptes de pacients crònics sense necessitat d'aportar en les farmàcies la fulla de tractaments. Amb l'objectiu d'evitar els desplaçaments als centres de salut per a aquesta mena de casos, la Conselleria de Sanitat ha posat en marxa un PIN genèric que permetrà la dispensació de totes les noves prescripcions i les ja emeses, i que podrà ser teclejat pel farmacèutic sense necessitat de disposar de la fulla impresa.

La Regidora de Salut del Poble Nou de Benitatxell, Isa Garrido, recorda la situació d'excepcionalitat que estem vivint i demana a la ciutadania que, per a evitar contagis i col·lapses, únicament acudisca als centres mèdics en cas d'urgència o extremada necessitat. “Hem de fer tots un esforç i deixar treballar als professionals mèdics. També és important quedar-se a casa per a no propagar el virus i eixir únicament per a assumptes de primera necessitat. Amb col·laboració i solidaritat, entre tots aconseguirem vèncer-lo”.

Pujar