elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell reivindica les seues arrels, la seua llengua i la seua identitat com a poble en el nou espot de turisme

  • En l’audiovisual apareixen els racons més representatius del municipi, com l’església o els camps de vinyes, però sobretot es dona un protagonisme especial al veïnat

Visitar un destí no és sols visitar les seues platges o els racons més bonics. És també empapar-se de la seua cultura, la seua gent, les seues arrels, la seua llengua i... en definitiva, de la seua identitat com a poble. Això és el que vol transmetre l’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell amb el nou espot publicitari de turisme, que pretén fer una crida al turisme responsable i respectuós amb la gent i la cultura locals.

Com ha destacat el regidor de Turisme i Cultura, Víctor Bisquert, amb este vídeo s’ha volgut “pegar-li la volta als vídeos turístics tradicionals i reivindicar el que som com a poble. Reivindicar la nostra forma de ser, les nostres tradicions, la nostra llengua, la nostra història o les nostres arrels com un atractiu turístic a gaudir i a respectar. Perquè, passe el que passe, mai podem perdre la nostra essència com a poble”.

En l’audiovisual apareixen els racons més representatius del municipi, com l’església o els camps de vinyes, però sobretot es dona un protagonisme especial al veïnat. A través d’una veu en off narrada per Pepita, una veïna del Poble Nou, s’apel·la a mantindre vives les arrels i respectar-les:  “Arriba un dia en el que fas repàs de la teua història, i valores coses que no valores durant el camí. Com les pedres que formen els nostres carrers, plens d’història. On els seus veïns i les seues veïnes omplin les cases de xarrades amb una dolça llengua. Alguns preparen grans activitats per a reunir i unir el poble, i altres esperen a rebre a la gent forastera amb un somriure i amb les mans sempre obertes. I són els seus habitants, la seua llengua i l’orgull de mantindre vives les arrels, allò que fa del Poble Nou de Benitatxell el que és. Allò que el fa poble”.

Pujar