elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Benitatxell converteix el projecte de ‘Les nostres mares’ en unes rutes teatralitzades

Benitatxell converteix el projecte de ‘Les nostres mares’ en unes rutes teatralitzades
Benitatxell converteix el projecte de ‘Les nostres mares’ en unes rutes teatralitzades
  • Els dies 12, 19 i 26 de juliol i 9 i 16 d'agost, l'Ajuntament ofereix uns itineraris guiats per a donar a conéixer la seua història i els seus racons amb gran presència de dones rellevants

  • Hi haurà una segona proposta, la Ruta de l’Abiar ‘Entre contrabandistes, bruixes i bandolers’, el dimecres 30 d'agost

MÉS FOTOS
Benitatxell converteix el projecte de ‘Les nostres mares’ en unes rutes teatralitzades - (foto 2)

Un estiu més, l'Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell, a través de la regidoria de Turisme, ofereix les rutes teatralitzades ‘Un museu al vent’ per a donar a conéixer a visitants, veïns i veïnes la història i el patrimoni local.

En la Ruta Urbana ‘Les nostres mares’, que es realitzarà els dimecres 12, 19 i 26 de juliol i 9 i 16 d'agost, els racons i edificis històrics del nucli antic, així com les històries de la seua gent, continuaran sent protagonistes de l'itinerari, que enguany incorpora una novetat important: la perspectiva de gènere. D'aquesta manera, les persones visitants podran conéixer els fets i personatges històrics més destacats del municipi amb una gran presència de dones.

Part del relat es centrarà en les vivències i anècdotes que van relatar les dones majors del Poble Nou de Benitatxell en el documental ‘Les nostres mares’. Dones del segle XX amb un estil de vida molt diferent al dels nostres dies que van explicar en l'audiovisual els diferents rols que exercien, especialment de les cures invisibilitzades que sustentaven la societat poblera de l’època, les desigualtats, les tradicions i ritus, etc.

També farà diverses mencions a dones il·lustres com a Donya Jesusa, mestra de l'escola de xiquetes a mitjan segle XX; Joaquina Crespo, que es dedicava a recitar oracions; Santa Maria Magdalena, patrona del poble, o les ’estisoradores’, un col·lectiu de dones treballadores que es dedicaven a tallar, arreglar i preparar el raïm moscatell després de la verema per a vendre’l com a raïm de taula.

“A través d'esta proposta volem donar a conéixer la història i els orígens del nostre poble d'una forma original i divertida, però, a més, incorporant una perspectiva de gènere amb relats de dones rellevants. Perquè van tindre un gran pes en la història del nostre municipi, però fins ara han estat invisibilitzades”, ha destacat el regidor de Turisme i Patrimoni, Víctor Bisquert.

Hi haurà una segona proposta de ruta, la Ruta de l’Abiar ‘Entre contrabandistes, bruixes i bandolers’, el dimecres 30 d'agost. Totes elles són totalment gratuïtes i per a tots els públics. La urbana s'iniciarà des de la Tourist Info a les 10:30h del matí, aprofitant un altre atractiu com és el mercat ambulant dels dimecres. La de l’Abiar donarà inici en els pous de l’Abiar a les 18:30h.

Les places són limitades i és necessària la inscripció prèvia a través del correu turisme@elpoblenoudebenitatxell.com, telefonant al 96 649 35 46 o presencialment en l'Oficina de Turisme (C/ Mercat, 1).

Pujar