23 de setembre de 2020 23/9/20

Benilloba aprova una moció contra la pena de mort a tot el món

    El ple extraordinari de l'Ajuntament de Benilloba celebrat aquesta setmana ha aprovat una moció de repulsa front a la pena de mort a tot el món arran de la condemna a la pena capital de Víctor Parada, ciutadà bolivià que va residir durant anys a Benilloba.

    El text, aprovat per unanimitat per tots els grups municipals, no entra a valorar la situació judicial o els fets què s'han jutjat i es centra en mostrar la repulsa del consistori benillober a la pena de mort en tot el món.

    La declaració aprovada diu així «L'Ajuntament de Benilloba, reunit en Ple, demana a les instàncies pertinents del Govern d'Espanya que, en base a la nostra preocupació per la situació de Víctor Parada, perquè la família del qual ha residit al nostre poble, i que ha estat condemnat a mort a Malàisia, i per deixar clara la nostra postura de repulsa front a la pena de mort en tot el món, s'inste al Govern de Bolívia a que realitze totes les mesures i accions necessàries davant del Govern de Malàisia per evitar l'execució d'aquesta pena capital».

    La reunió extraordinària de l'Ajuntament va comptar amb la presència de dues germanes de Víctor Parada que resideixen en l'actualitat a Alcoi.

    Pujar