elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una banda que robava motos a Torrevella, Guardamar, Elx, Santa Pola, Oriola, Alacant i Múrcia

Cau una banda que robava motos a Torrevella, Guardamar, Elx, Santa Pola, Oriola, Alacant i Múrcia
  • Tots els membres han sigut posats en llibertat amb mesures cautelars i s'ha donat compte a la Fiscalia de Menors

MÉS FOTOS
Cau una banda que robava motos a Torrevella, Guardamar, Elx, Santa Pola, Oriola, Alacant i Múrcia - (foto 2)
Cau una banda que robava motos a Torrevella, Guardamar, Elx, Santa Pola, Oriola, Alacant i Múrcia - (foto 3)
Cau una banda que robava motos a Torrevella, Guardamar, Elx, Santa Pola, Oriola, Alacant i Múrcia - (foto 4)

La Guàrdia Civil en el marc de l'operació Forà, ha detingut a 3 persones i investigat a altres 3, pel robatori de ciclomotors i motocicletes a les províncies d'Alacant i Múrcia. Tots els membres de la banda han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Torrevella, qui ha decretat la seua posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars. A més s'ha donat compte a Fiscalia de Menors.

El mes de novembre de 2022, la Guàrdia Civil va observar un lleu increment en els robatoris de motocicletes i ciclomotors a la comarca de la Vega Baixa del Segura, per la qual cosa els agents pertanyents a l'Àrea d'Investigació del Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Torrevella, per a localitzar i identificar els autors dels fets, van decidir donar inici a l'operació Forà.

Fruit de complexes labors d'anàlisis, la investigació es va centrar inicialment en un jove britànic de 22 anys d'edat i veí de la localitat de Torrevella. El sospitós, durant la fase d'investigació i davant la presència d'agents, no dubtava a abandonar la zona on es trobava a gran velocitat posant en risc als usuaris de la via.

Els agents van localitzar a la porta de l'habitatge familiar de l'investigat dos de les motocicletes sostreta. Des d'aqueix moment, les investigacions es van centrar en aquest domicili, comprovant els agents com una gran quantitat de joves accedien i eixien a l'habitatge amb motocicletes i ciclomotors.

El 26 de novembre, es va realitzar un registre en el domicili investigat, donant com a resultat la detenció del sospitós i de la seua mare, una britànica de 42 anys d'edat, qui li donava suport logísticament. A més, es van intervindre un total d'11 motocicletes, algunes en el domicili i altres estacionades en diferents carrers de la província d'Alacant, peces de vehicles de motor, matrícules i documentació.

Després d'aquestes detencions, els investigadors van continuar amb l'operació, ja que tenien coneixement de l'existència de més membres de la banda, els quals s'estaven desfent d'objectes sostrets que encara tenien en el seu poder.

El dia 10 de febrer, en una nova fase de l'operació, es va detindre novament en la localitat de Torrevella al jove, així com a un altre implicat en els robatoris de 18 anys d'edat i de nacionalitat belga. A més, en dependències de la Guàrdia Civil de Torrevella, van ser investigades una dona espanyola de 45 anys d'edat i dos menors d'edat, que la banda utilitzava per a col·locar en el mercat negre el material sostret. Fruit d'aquestes noves actuacions es van recuperar altres 10 motocicletes més i peces de vehicles sostretes.

Als membres de la banda, alguns d'ells amb antecedents policials i segons el seu grau de participació, se'ls han imputat 35 delictes contra el patrimoni, 1 de falsedat documental, 1 de conducció temerària, 1 de conducció sense haver obtingut mai el permís de conduir, a més del delicte de pertinença a grup criminal.

Les diligències, els detinguts i la resta dels objectes recuperats s'han posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 de Torrevella, qui ha decretat la posada en llibertat amb la imposició de mesures cautelars.

La Guàrdia Civil ha entregat els 21 vehicles i part dels objectes recuperats als seus legítims propietaris. Amb la resta de peces intervingudes es contínua la investigació, no descartant l'existència de més perjudicats pels actes duts a terme per aquest grup criminal.

Pujar