elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cau una banda especialitzada en robatoris en grans centres comercials d'Alacant

Cau una banda especialitzada en robatoris en grans centres comercials d'Alacant
  • Els detinguts formaven part d'un grup organitzat de caràcter itinerant especialitzat en els robatoris amb força a l'interior d'establiments situats en grans superfícies comercials de les localitats d'Alacant, Elx i Múrcia

MÉS FOTOS
Cau una banda especialitzada en robatoris en grans centres comercials d'Alacant - (foto 2)
Cau una banda especialitzada en robatoris en grans centres comercials d'Alacant - (foto 3)
Cau una banda especialitzada en robatoris en grans centres comercials d'Alacant - (foto 4)

Agents de la Policia Nacional han desenvolupat una investigació sobre un grup organitzat, de caràcter itinerant, format principalment per ciutadans espanyols i sud-americans, especialitzat en els robatoris amb força a l'interior d'establiments de reconegut prestigi, situats en grans centres comercials.

L'operatiu policial que ha sigut elaborat de manera conjunta pel grup III d'Investigació de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Elx i pel grup de Delinqüència Especialitzada (UDEV) de la Prefectura Superior de Múrcia, ha donat com a resultat la detenció de cinc persones per delictes de robatori amb força i falsedat documental, a més de la pràctica de tres registres en domicilis situats a la ciutat de Madrid.

Operaven a nivell nacional i aprofitaven el tancament dels establiments comercials per a consumar les seues actuacions delictives
La investigació desenvolupada per tots dos grups operatius va partir després de tindre coneixement de l'existència d'un grup criminal que havia comés diversos robatoris amb força en tres comerços d'un conegut centre comercial de la localitat de Múrcia en el qual van sostraure prop de 14.000 euros de les seues caixes fortes.

Per a dur a terme els robatoris, els presumptes autors, accedien als comerços minuts abans del seu tancament al públic i després d'amagar-se en algun racó esperaven fins al cap del tancament i al fet que el personal abandonara els establiments per a eixir del seu amagatall i sostraure els diners de la caixa forta.

De manera paral·lela, des de la Comissaria d'Elx s'investigava la sostracció de diverses peces de roba valorades en 675 euros en un comerç d'un centre comercial de la localitat il·licitana. El modus operandi, en aquest cas, havia consistit a manipular el caixetí de l'arc de seguretat situat en l'entrada principal de l'establiment per a així inutilitzar el sistema de seguretat i alarma destinat a protegir el contingut total de la mercaderia haguda a l'interior de la botiga.

Després de l'anàlisi de les imatges estudiades per totes dues unitats investigadores es va arribar a la conclusió que els presumptes autors de la sostracció en el comerç d'Elx també estaven involucrats en els robatoris perpetrats en el centre comercial de la localitat murciana.

Les gestions realitzades amb altres cossos policials va quedar constatada la seua participació en diferents robatoris perpetrats en diferents ciutats de la geografia espanyola

Avançant amb la investigació, després de gestions realitzades amb altres cossos policials i l'estudi de tots els fets delictius, els agents van constatar la participació d'aquest entramat criminal en diferents robatoris perpetrats en diferents ciutats de la geografia espanyola, en els quals utilitzaven el mateix mode d'actuació ocultant-se a l'interior dels establiments.

Un d'ells va tindre lloc en un altre comerç de la localitat il·licitana, en aquesta ocasió els presumptes autors van sostraure diversos productes per a piscina el que va suposar a l'establiment unes pèrdues econòmiques de més de 20.000 euros.

Altres dos robatoris més van ser comesos en centres comercials de la localitat de Torrevella (Alacant) i San Javier (Múrcia) on van dur a terme el mateix modus operandi i van sostraure les caixes fortes que contenien en total l'import de 26.000 euros.

Una vegada identificats tots els membres de l'organització i amb la finalitat de localitzar i centrar els domicilis dels investigats, els responsables dels grups d'investigació es van desplaçar fins a la ciutat de Madrid, on després d'un dispositiu de vigilàncies i seguiments es va poder detindre a cinc persones, tots ells integrants del mateix grup criminal.

Després de les detencions practicades, es van realitzar tres registres domiciliaris en la localitat de Madrid en els quals es van intervindre claus Bumping per a fer la tècnica d'obertura “impresioning”, extractor de barrets forts, esprai per a anul·lar sensors d'alarma, dos inhibidors de freqüència, diferents DNIs per a usurpar identitats, roba coincident amb els robatoris denunciats, telèfons mòbils, així com, dos vehicles, i diversos rellotges d'alta gamma.

Se'ls imputa un total de huit robatoris amb força perpetrats mitjançant ocultació a l'interior d'establiments comercials de les localitats d'Alacant, Torrevella, Elx, Múrcia i San Javier per a sostraure els diners de la caixa forta d'aquest.

El muntant obtingut a conseqüència dels robatoris perpetrats en els diferents centres comercials per aquesta organització criminal superava els 65.000 euros.

Els detinguts, quatre homes i una dona, de nacionalitats espanyola, colombiana i marroquina, d'entre 19 i 42 anys d'edat, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de la localitat de Madrid.

Pujar