elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els assuts de Mutxamel i de Sant Joan, declarats Bé d'Interès Cultural

Els assuts de Mutxamel i de Sant Joan, declarats Bé d'Interès Cultural
  • Ambdós assuts són realitzacions arquitectòniques o d'enginyeria i obres d'escultura colossal que, per naturalesa i representació, formen part del patrimoni hidràulic valencià

El Ple del Consell ha aprovat un decret pel qual es declara com a Bé d'Interès Cultural (BIC) amb la categoria de monuments als assuts de Mutxamel i de Sant Joan, ubicats al terme alacantí de Mutxamel.

Ambdós assuts són realitzacions arquitectòniques o d'enginyeria i obres d'escultura colossal que, per naturalesa i representació, formen part del patrimoni hidràulic valencià.

La declaració compta amb els informes favorables del Consell Valencià de Cultura, de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i de la Universitat d'Alacant, que han prestat la conformitat a la proposta, a més de la resta d'informes preceptius, inclòs el del Consell Jurídic Consultiu.

Al costat dels assuts, la localitat compta amb sis immobles més qualificats com a BIC: l'església parroquial del Salvador; el jardí de la finca Casa de Ferraz; el jardí i el palau de Peñacerrada i les torres de les Paulines, de Mutxamel i Ferraz.

Pujar