elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Arranca a Alfafara la 2a Festa de la Poesia de la Mariola

Arranca a Alfafara la 2a Festa de la Poesia de la Mariola
  MÉS FOTOS
  Arranca a Alfafara la 2a Festa de la Poesia de la Mariola - (foto 2)
  Arranca a Alfafara la 2a Festa de la Poesia de la Mariola - (foto 3)

  Divendres passat va tindre lloc a Alfafara la presentació de la 2a Festa de la Poesia de la Mariola, el tret de sortida de la festa que se celebrarà al mateix poble aquest dissabte, 9 de desembre.

  La segona edició de la Festa de la Poesia de la Mariola, que va nàixer amb l’objectiu de generar un nou espai de trobada entre poetes i lectors allunyat dels grans nuclis culturals, reunirà enguany a 13 poetes en un cartell majoritàriament femení i amb presència de veus de tot el domini lingüístic, amb poetes valencians però també de Manlleu, Valls i Eivissa. Tot això, a més, en un ambient festiu i desenfadat, seguint la filosofia d’aquest esdeveniment, que, lluny de situar la poesia com a una cosa elitista, seriosa i difícil, convida els assistents a gaudir dels millors versos mentre fa un vermut al sol de l’hivern, passeja pel poble o pren una xocolata calenta amb fartons.

  A la presentació que va tindre lloc divendres passat es va donar a conéixer el programa d’aquesta segona edició de la festa, que pretén arribar a un públic més divers i consolidar aquest festival com a un esdeveniment cultural de referència de les Comarques Centrals.

  Entre els actes més literaris podem trobar un “Vermut de novetats” en què els poetes Vicent Berenguer, Esther Climent i Víctor Benavides ens presentaran els últims llibres que han publicat, un “Café tocat de versos”, a càrrec de les poetes Judith Sanz i M. Rosa Sabater; l’acte “Berenar pa amb poemes”, en què set poetes joves provinents de tot el domini lingüístic (Raquel Santanera, Mireia Casanyes, Jèssica Ferrer, Andreu Blai Fernández-Serrano, Carme Alegre, Víctor Benavides i Alba Blanquer) recitaran els seus versos, i l’homenatge a Teresa Pascual, referent no només en el camp de les lletres sinó també en el de l’activisme cultural, a qui se li dedica la festa enguany, amb una lloa a càrrec de la investigadora Rosa M. Belda. A continuació tindrà lloc l’espectacle poètic que oferirà la companyia eivissenca “Ses Honorables Virtuts Il·lògiques”.

  Pel que fa a la part més festiva, els assistents podran gaudir de dinar i sopar popular (amb inscripció prèvia), una ruta literària pel poble, un micro obert de poesia, i música en directe i punxadiscos a la nit (The Ubangi Stomp i DJ Xúquer). El públic familiar també està convidat a participar de la festa, ja que, al matí, hi haurà un contacontes a càrrec d’Almudena Francés.

  Després de l’èxit de la primera Festa de la Poesia de la Mariola, en aquesta edició l’Assemblea de Joves de la Serra Mariola i Acontratemps Música i Cultura, entitats organitzadores, compten amb el suport de la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat d’Escola Valenciana, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, l’Ajuntament d’Alfafara (que cedeix els espais) i Edicions del Buc, a més d’empreses i particulars de la zona, que fan possible que la festa continue creixent amb les seues aportacions i donatius.

  A la presentació, en què no va quedar ni una cadira buida, Ismael Sempere, poeta alfafarenc i coordinador de la festa, va proposar als assistents que també hi aportaren el seu granet d’arena simplement assistint-hi i participant d’algun dels actes, i va animar a veïns i visitants a llegir, a llegir poesia, a llegir als poetes convidats a aquesta 2a Festa de la Poesia de la Mariola i, sobretot, a llegir a la poeta homenatjada, Teresa Pascual.

   

  Pujar