elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Apareix una tona d'haixix surant en la costa d'Alacant

Apareix una tona d'haixix surant en la costa d'Alacant
  • La Guàrdia Civil ha recollit 26 fardells de 40 quilos de pes

MÉS FOTOS
Apareix una tona d'haixix surant en la costa d'Alacant - (foto 2)
Apareix una tona d'haixix surant en la costa d'Alacant - (foto 3)

La Guàrdia Civil d'Alacant després de rebre un avís, ha localitzat vint-i-sis fardells d'haixix surant en la mar. La troballa s'ha produït en la vesprada del dia 9 d'abril, a unes 40 milles de costa al través del límit sud de la província d'Alacant, concretament a l'altura de la localitat de Pilar de la Horadada. La substància aprehesa ha sigut remesa per a la seua anàlisi a l'Àrea de Sanitat pertanyent a la Subdelegació de Govern d'Alacant. Les diligències instruïdes per la troballa han sigut remeses a l'autoritat judicial competent.

En la vesprada del passat dia 09 d'abril, el Servei Marítim Provincial de la Guàrdia Civil d'Alacant va rebre avís de la presència d'elements surant en la mar, concretament en una zona a 40 milles de costa al través del límit sud de la província d'Alacant. Quan els tripulants del patruller Rio Guadiaro de la Guàrdia Civil van acudir al punt en qüestió, van realitzar un rastreig minuciós de la zona i gràcies a la seua perícia en la mar van poder localitzar fins a 26 fardells d'haixix.

Després de tornar a port l'embarcació, aquesta substància va ser remesa al laboratori que disposa l'Àrea de Sanitat vinculada a la Subdelegació del Govern d'Alacant. Segons unes primeres estimacions realitzades pels agents, el pes de cada fardell estaria al voltant dels 40 quilograms de pes, sent el total de la substància trobada en 1.040 quilograms aproximadament.

Per aquests fets la Guàrdia Civil va confeccionar les corresponents diligències policials, que juntament amb la droga van ser posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Alacant.

La Guàrdia Civil continua investigant els fets per a procedir a la localització de l'origen dels fardells, identificació dels possibles responsables i per a conéixer amb exactitud tot el concernent a aquest fet.

Aquest servei s'emmarca en els punts duts a terme durant aquests mesos que s'han saldat amb troballes d'embalums de droga en la mar, procedents d'embarcacions que intenten introduir la droga a la Península i que en la seua trajectòria a vegades perd mercaderia de manera accidental o quan se senten perseguits per les forces de seguretat.

Pujar