elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Amenaça amb un ganivet a l'empleada d'una gasolinera de Sant Vicent del Raspeig i s'emporta 300 euros

Brutal robatori a mà armada en una gasolinera de Sant Vicent del Raspeig
Brutal robatori a mà armada en una gasolinera de Sant Vicent del Raspeig
  • El jutge ha decretat presó provisional per al detingut, autor de 10 robatoris a Alacant i Sant Vicent del Raspeig

MÉS FOTOS
Amenaça amb un ganivet a l'empleada d'una gasolinera de Sant Vicent del Raspeig i s'emporta 300 euros - (foto 2)

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional d'Alacant han detingut a un home, de 26 anys, de nacionalitat colombiana, al qual se li imputen 10 delictes de robatori amb violència i intimidació, comesos entre els mesos de desembre i gener en les localitats de Sant Vicent del Raspeig i Alacant. El jutjat que entén de la causa, ha decretat l'ingrés a la presó provisional del detingut.

Eren les 21.20 hores del passat 18 de gener, quan un home va entrar en les instal·lacions d'una estació de servei situada al Carrer Alacant de la localitat de Sant Vicent del Raspeig, i amenaçant a l'empleada amb un ganivet de grans dimensions, li va donar una bossa i li va dir que ficara tots els diners que tinguera en la caixa registradora. Sense piular, aquesta va obrir el calaix i va introduir tots els bitllets que hi havia, en total 300 euros, i li la va retornar al lladre que va fugir corrent del lloc.

Els agents de l'Àrea d'Investigació de la Guàrdia Civil de Sant Vicent del Raspeig van iniciar els esbrinaments amb la finalitat de detindre a l'autor, van prendre declaració a la víctima, van realitzar una inspecció ocular en l'establiment, i van sol·licitar a l'establiment que aportara les imatges captades per les càmeres de seguretat, en les quals es podia veure a l'autor cometent el delicte.

Els agents de la Policia Nacional de la Comissaria Nord d'Alacant, van tindre coneixement que la Guàrdia Civil del Lloc de Sant Vicent del Raspeig, estava tractant de localitzar al presumpte autor d'uns fets el modus operandi dels quals era molt similar a l'empleat en huit robatoris que estava investigant la Policia Nacional. Els agents de tots dos cossos policials van comprovar que en tots els robatoris perpetrats, l'autor va fer ús d'una arma blanca d'idèntiques característiques per a aconseguir fer-se amb el botí dels diferents establiments. De manera que la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van iniciar una actuació coordinada amb l'objectiu d'atrapar al responsable.

Donat l'alt nombre de casos que s'estaven donant, i el nivell intimidatori emprat per l'autor, una vegada que els investigadors van conéixer la rutina i la franja horària en la qual operava, els agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, amb el suport de la Policia Local de Sant Vicent del Raspeig, van establir dispositius de vigilància permanent en els voltants de llocs que reunien les mateixes característiques que els triats per l'autor, amb la finalitat de poder donar una resposta immediata davant un nou atracament.

Així, a les 22.30 hores del passat 22 de gener, es va rebre un nou avís: s'acabava de produir un atracament en un supermercat situat al Carrer L'Horta de Sant Vicent del Raspeig. El presumpte autor era un home, que esgrimint un ganivet de grans dimensions i intimidant a la víctima, s'havia fet amb els diners que hi havia en la caixa registradora i diverses botelles de begudes alcohòliques, i havia fugit del lloc amb bicicleta. Diverses patrulles de Seguretat Ciutadana del Lloc de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Sant Vicent del Raspeig van aconseguir localitzar i identificar al presumpte autor prop del lloc dels fets, tractant d'ocultar-se entre uns arbustos.

Els investigadors van comprovar que era la mateixa persona que estava sent buscada per altres nou delictes comesos, en les localitats de Sant Vicent del Raspeig i Alacant. En l'escorcoll superficial realitzat pels agents al sospitós en el moment de ser aprehés, se li va intervindre el ganivet amb el qual presumptament va cometre els robatoris. Amb la seua detenció, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional han esclarit deu robatoris amb violència i intimidació comesos durant els mesos de desembre i gener. Els robatoris van ser perpetrats en quatre supermercats, dos 24 hores, una pizzeria, una farmàcia, un estanc i una gasolinera, huit dels delictes a Alacant, i dos a Sant Vicent del Raspeig.

El detingut és un home de 26 anys d'edat, de nacionalitat colombiana, al qual li consten nombrosos antecedents. Després de ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Sant Vicent, s'ha decretat el seu ingrés a la presó provisional.

Pujar