elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els xiquets de la 'generació Covid': sense classes presencials i sense control parental

Els xiquets de la 'generació Covid': sense classes presencials i sense control parental
  • Pares d'un institut de Paiporta lamenten que molts dels seus fills es queden sols a casa en dies alterns i han perdut totalment la rutina: "No volem està pèrdua per als nostres fills"

Situació complicada i que, lamentablement, es viu en molts col·legis i instituts espanyols. Els pares dels alumnes de l'IES la Sénia de Paiporta han decidit denunciar públicament com estan portant el cursos seus fills en un any marcat pe'l covid.

Molts alumnes de 2n de l'ESO estan fent classes semipresencialment ja que no hi ha prou espai perquè tots ells acudixquen a l'escola amb les noves mesures sanitàries. Això ha derivat, segons denuncien en un comunicat, en què aquests menors d'entre 12 i 13 anys, es queden sols a casa en dies alterns, sense control de professorat i molts d'ells sense control parental al treballar els seus pares.

"Tota aquesta situació no està emparada per la normativa sobre conciliació familiar. A més del trastorn d'horaris, son i alimentació que pateixen aquests joves a no tenir unes rutines iguals de dies i setmanes, ja que el seu horari canvia cada setmana ".

Segons expliquen, des del començament de les classes el 7 de setembre són 127 els alumnes de 2n de l'ESO afectats per la semipresencialitat. Després de les reunions a l'inici de curs amb la directiva de centre i els escrits de les famílies a l'conseller d'Educació i l'inspector de zona, es va aconseguir amb la visita de l'inspector a el centre i l'esforç de l'claustre de professors, donar presencialitat a el 100% a 4ESO, 1r i 2n Bachilleratodesde el 9 de novembre.

L'inspector també va rebre l'escrit de el centre on se li sol·liciten els recursos d'espais i humans que calen per donar la presencialitat 100% a 2n de l'ESO, ja que és el curs amb alumnat més nombrós i tot l'esforç del claustre. Malgrat això, lamenten, ha sigut impossible donar-los cabuda per falta d'espais i de professorat.

"Han passat quasi 2 mesos i no tenim resposta d'inspecció i el nostre alumnat de 2n ESO van a enfrontar un nou trimestre amb classes semipresencials". Els pares qualificar "d'injustícia" que s'obrin els centres però que no tot l'alumnat de la Comunitat Valenciana puga assistir en igualtat de condicions.

"Entenem que és un problema de pressupost, però igualment entenem que els nostres joves no han d'ixir perjudicats en la seua educació per aquest motiu, sent obligació de la Conselleria d'Educació, el dotar del necessari perquè es complixca el dret constitucional a l'educació" .

Les famílies creuen que ja van perdre un trimestre el curs passat per la pandèmia i estan perdent de nou en quantitat i qualitat educativa, "ja que s'ha demostrat que és impossible donar de la mateixa manera les matèries curriculars i la solució no és flexibilitzar les matèries, ja que en molts centres si assisteix a l'alumnat de 2ESO a presencial i ni de bon tros AULES és la solució que s'esperava per part de les famílies ".

Aquests joves, conclou el comunicat, seran la 'generació Covid': "De cap manera les famílies volem està pèrdua per als nostres fills".

Pujar