30 de març de 2020 30/3/20

El rocòdrom municipal de Paiporta acull el Campionat Autonòmic d'Escalada de Velocitat

El rocòdrom municipal de Paiporta acull el Campionat Autonòmic d'Escalada de Velocitat - (foto 1)
  • La inscripció per a la prova, puntuable per al campionat nacional, es tanca dijous a la nit. S'estima una participació de 50 escaladores i escaladors repartits en cinc categories

MÉS FOTOS
El rocòdrom municipal de Paiporta acull el Campionat Autonòmic d'Escalada de Velocitat - (foto 2)

Paiporta acull aquest dissabte, 26 d'octubre, el Campionat Autonòmic d'Escalada de Velocitat, organitzat pel Club d'Espeleologia L'Horta de Paiporta i la Federació d'Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV). La inscripció per a la competició, que és puntuable per al campionat nacional, es tanca aquest dijous a la nit. S'estima una participació de 50 escaladores i escaladors, repartits en cinc categories (absoluta, sub-18, sub-16, sub-12 i sub-9).

Les escaladores i escaladors arribaran de tots els punts de la geografia valenciana, i també n'hi ha alguna inscripció de fora. A més, el Club d'Espeleologia L'Horta de Paiporta aporta cinc escaladores i escaladors en les categories sub-12 i sub-9.

La competició és molt espectacular visualment, té altes dosis d'emoció i es desenvolupa a gran velocitat, ja que consisteix a arribar al punt més alt de les quatre vies instal·lades en emparellaments d'un contra un. Els primers duels se celebraran a les 10.30 hores, després de les reunions tècniques prèvies pertinents i el sorteig d'enfrontaments, i està previst que finalitze cap a les 14.00 hores, en funció del nombre total de persones inscrites.

El club organitzador, amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports de la Regidoria d'Esports, entregarà medalles, trofeus i obsqueis a les tres primeres classificades i classificats de cada categoria. Entre els premis hi haurà cordes, jocs d'express, passes, vals de regals en botigues especialitzades, saques o descensors, entre d'altres.

El Club d'Espeleologia L'Horta organitza per primera vegada un campionat autonòmic puntuable després de quatre edicions del seu torneig intern, dedicat a la memòria de Vicente Aguilar, treballador de l'Ajuntament de Paiporta va morir en accident de trànsit, i que tenia una molt bona relació amb el club.

Ara, expliquen fonts de l'entitat, han decidit pegar un pas endavant amb aquesta competició en agraïment a la figura de Vicente, i també per a correspondre l'aposta del consistori per l'escalada, després que s'ampliara el rocòdrom amb una inversió de més de 36.000 euros en unes obres inaugurades al mes de març de 2017.

Pujar