elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç de Paiporta, Beatriz Jiménez, deixa la seua acta

La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç de Paiporta, Beatriz Jiménez, deixa la seua acta
  • Jiménez tanca per motius professionals una etapa de sis anys al càrrec de diferents àrees municipals

La regidora d’Economia, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Paiporta, Beatriz Jiménez, ha deixat aquest dijous la corporació municipal per motius professionals. En el ple ordinari de maig, Jiménez ha comunicat a la corporació que tanca una etapa de sis anys al capdavant de diferents àrees municipals com a membre del Grup Municipal Compromís.

L’ex-regidora ja va renunciar a les seues retribucions del consistori i a l’exclusivitat el passat mes de març, però es va mantindre al capdavant de l’àrea «per responsabilitat i honradesa», amb l’objectiu d’acabar de gestionar les ajudes del Pla Resistir, un expedient complex i que havia treballat personalment amb els tècnics i tècniques de l’àrea i del consistori.

Durant el ple, la regidora va tindre paraules d’agraïment al personal d’Economia: «Done les gràcies al personal de l’Ajuntament, que m’ha fet la feina molt fàcil». A més, també va agrair als companys i companyes del grup municipal Compromís, tant d’aquesta com de la passada legislatura, pel treball compartit, i de la resta del govern. Jiménez també va agrair al veïnat de Paiporta la seua confiança per haver-li «confiat la gestió dels recursos públics», cosa que l’ha fet «molt feliç els últims anys».

Després d’una etapa anterior en la corporació com a regidora en l’oposició, Beatriz Jiménez va accedir al govern de Paiporta al 2015 com a responsable d’Hisenda i Administració General. Al capdavant d’aquesta àrea, va aconseguir reduir el deute municipal heretat del PP de quasi 7 milions a 0 en tan sols dos anys.

A més, la seua gestió també va destacar pel sanejament de diferents procediments selectius de personal del govern anterior que varen ser anul·lats per instàncies judicials, i que li varen suposar un assetjament judicial i mediàtic sense precedents a Paiporta.

En la segona legislatura, iniciada al 2019, Jiménez ha ocupat la regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç. Baix el seu mandat, s’han multiplicat les places per a cursos de formació i millora de l’ocupabilitat, ha donat un impuls definitiu al mercat municipal, ara ocupat pràcticament al 100%, i ha posat en marxa el Viver d’Empreses.

La incidència de la pandèmia també ha marcat, com és lògic, els seus dos anys al capdavant de l’àrea. Així, Paiporta va ser un dels primers pobles que va atorgar ajudes locals a comerços i negocis d’hostaleria, i ha tramitat amb celeritat el Pla Resistir, del qual ja s’han atorgat més de 434.000 euros, que se sumen a les ajudes municipals al lloguer i subministraments per valor de 110.000 euros.

Compromís substituirà Jiménez amb la següent persona en la llista, Olga Sandrós, que serà la nova regidora de l’àrea fins al final de la legislatura. L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per a que puga prendre possessió de la seua acta en el ple ordinari del mes de juny.

Pujar