elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
ELECCIONS 28M

El PSOE manté l'alcaldia a Paiporta però haurà de pactar amb Compromís

El PSOE manté l'alcaldia a Paiporta però haurà de pactar amb Compromís
  • Maribel Albalat continuarà estant al capdavant de l'Ajuntament, però no disposa de majoria absoluta per a governar en solitari

El vot fragmentat ha sigut la dinàmica que ha deixat els resultats de la nit electoral en la majoria de municipis, perquè molts hauran de pactar per a mantindre el seu lideratge. Paiporta no és una excepció, ja que el partit socialista encapçalat per Maribel Albalat ha sigut la formació més votada, aconseguint 9 escons encara que no majoria absoluta i haurà de pactar amb Compromís.

No obstant això, Albalat millora significativament el seu resultat respecte a les passades eleccions quan va aconseguir 5 regidors. L'alcaldessa proposa per a millorar “materialitzar molts projectes en els quals hem estat treballant en els últims anys, com dos nous centres educatius i un nou centre de dia per a les persones majors”.

Finalment, la segona força més votada ha sigut el PP amb 7 escons (un menys que en 2019), seguits de Compromís que aconsegueix 3 (tres menys que les passades eleccions) i Vox que irromp en la localitat amb 2 regidors. Així doncs, Ciutadans es desploma passat de 2 a cap escó.

Pujar