elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra

El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra
  • En poc més de tres anys, ha passat d’anar en bici amb rodetes a l’alta competició d’una de les modalitats més exigents

MÉS FOTOS
El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra - (foto 2)
El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra - (foto 3)
El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra - (foto 4)
El paratriatleta paiportí Pau Alabau, subcampió d’Espanya a Pontevedra - (foto 5)

El paratriatleta paiportí Pau Alabau, de tan sols 17 anys, s’ha proclamat subcampió d’Espanya de la disciplina en el campionat celebrat aquest cap de setmana a Pontevedra. Alabau, natural de Paiporta i que competeix amb el CDM Avant Montcada, ha aconseguit la plata en la seua categoria en una prova de la modalitat d’sprint, que consisteix a nadar 750 metres, fer altres 20 quilòmetres de bicicleta i, per últim, una carrera a peu de 5 quilòmetres.

Pau Alabau és tot un exemple de superació i integració. Gràcies al seu esforç i sacrifici i a l’ajuda de la seua família, en poc més de tres anys ha passat d’anar en bici amb rodetes a estar immers en l’alta competició d’una disciplina dura i exigent. Fins fa un any, son pare o el seu germà l’acompanyaven a l’hora de realitzar les proves, però ara ja pot completar tots els canvis entre les parts de la prova tot sol.

Al llarg de la seua curta però exitosa carrera, Alabau ha destacat en proves per a edat escolar i, ara, quan es troba ja en categoria juvenil, alterna competicions adaptades a la seua diversitat funcional amb altres en què competeix en proves convencionals. En totes elles, el paratriatleta de Paiporta s’ho deixa tot a les piscines i les carreteres, i és capaç de plasmar tot el treball que hi ha darrere de cada campionat.

El Servei Municipal d’Esports de Paiporta i la Regidoria de Joventut i Esports ja varen reconéixer la seua dedicació amb un reconeixement institucional en la Gala de l’Esport de 2019.

Pujar