elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta instal·la 30 panells solars en el terrat de l'ajuntament

Paiporta instal·la 30 panells solars en el terrat de l'ajuntament
  • El sol contribuirà a dotar bona part de l'energia que necessiten les dependències municipals

MÉS FOTOS
Paiporta instal·la 30 panells solars en el terrat de l'ajuntament - (foto 2)
Paiporta instal·la 30 panells solars en el terrat de l'ajuntament - (foto 3)

La casa consistorial de Paiporta es passa a l'energia solar fotovoltaica. En els últims dies ha finalitzat la instal·lació de 30 panells solars al terrat, que serviran per a proporcionar 10 kilowatts d'electricitat a l'Ajuntament. Amb aquesta energia es cobrirà bona part de l'abastiment necessari per a les dependències on es troben els principals serveis municipals per a la ciutadania.

L'acció, portada a terme per la Regidoria d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, s'emmarca dins de l'impuls del govern per reduir la petjada energètica derivada de l'activitat municipal, dins del Pacte d'Alcaldies pel Clima i l'Energia Sostenible, aprovat per unanimitat de totes les forces polítiques, i que compromet al consistori a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle un 40%, abastir-se en un 27% d'energies sostenibles i reduir el consum en el mateix percentatge abans de 2030.

En aquesta línia, també es convertiran a energia solar fotovoltaica altres dependències municipals, com és l'edifici del poliesportiu, el Centre Cultural, que inclou la Biblioteca Pública Maria Moliner i el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), L'Auditori Municipal i els CEIPs Ausiàs March i Lluís Vives.  La inversió en el cas de la casa consistorial ha ascendit a 13.302,92 euros (IVA inclòs).

Per al regidor d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, "l'aposta per les energies renovables és un principi irrenunciable per al govern de Paiporta, ja que som molt conscients de la necessitat de reduir les emissions per a frenar el canvi climàtic". Val ha descrit que "estem en ple procés de reduir al mínim la petjada energètica de l'activitat municipal, i volem que l'Ajuntament siga un exemple a seguir per a la ciutadania, que també pot contribuir a reduir el consum i passar-se a les energies netes".

Pujar