elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Paiporta aprova una subvenció a les Falles per emmagatzemar els seus monuments i ninots

Paiporta aprova una subvenció a les Falles per emmagatzemar els seus monuments i ninots
  • La modificació de crèdit s’aprovava amb la unanimitat de tota la corporació a l’últim ple municipal, el passat mes de juliol

MÉS FOTOS
Paiporta aprova una subvenció a les Falles per emmagatzemar els seus monuments i ninots - (foto 2)
Paiporta aprova una subvenció a les Falles per emmagatzemar els seus monuments i ninots - (foto 3)

L’Ajuntament de Paiporta ha aprovat la modificació de crèdit de 18.000 euros a l’últim ple municipal, celebrat el passat mes de juliol, destinat a concedir una subvenció a les Falles de la localitat per fer front a les despeses d’emmagatzematge dels monuments d’enguany, que no s’han pogut cremar com a conseqüència de la cancel·lació de les Falles per la Covid-19.

La cancel·lació de les festes josefines, així com l’aturada en la celebració d’actes i esdeveniments de les comissions i als casals, està causant greus perjudicis en el teixit associatiu faller paiportí. Per aquest motiu, i per tractar de pal·liar en part aquests danys, la corporació municipal acordava de forma unànime, i comptant amb el vist-i-plau de les Falles, donar a cadascuna de les comissions afectades una subvenció per valor de 3.600 euros.

El regidor de Festes i Interior, Vicent Císcar, que al llarg d’aquests mesos ha mantingut diverses trobades amb representants de les Falles de la localitat per tal d’escoltar les seues inquietuds, ha manifestat la necessitat “d’ajudar a atenuar aquestes problemàtiques a un col·lectiu que representa a una festa tan emblemàtica i de gran importància en la cultura del nostre poble. Des de la corporació municipal sempre hem estat al costat de les Falles i ara més que mai tenen el nostre suport i recolzament”.

Aixi mateix, el president de la Junta Local Fallera, Raúl Zamora, ha informat d’una reducció en el cens faller de Paiporta, amb 150 membres que han causat baixa. “El teixit faller paiportí ha quedat molt minvat, hem passat de 2180 fallers i falleres abans de la crisi de la Covid a 2030”. Activitats com la tradicional “apuntà”, s’han hagut de realitzar de manera virtual, amb escassa assistència de nous membres. “Les comissions estan patint molt, han hagut de baixar les quotes a la meitat, el just per fer front a despeses de lloguers, assegurances i demés”, ha afegit Zamora.

Pujar