elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta obri dos línies d'atenció i telefona a persones majors i dones en situació de risc

L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta obri dos línies d'atenció i telefona a persones majors i dones en situació de risc
  MÉS FOTOS
  L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta obri dos línies d'atenció i telefona a persones majors i dones en situació de risc - (foto 2)

  L'àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Paiporta ha adaptat el seu treball a l'estat d'alarma i el consegüent confinament de la població decretat pel govern central com a mesura de contenció de contagis del coronavirus Covid-19.

  D'una banda, ha obert dos línies d'atenció telefònica (610568613 i 610557425) per tal de continuar prestant el seu servei a la ciutadania, i d'altra, té cura de les persones majors amb dificultats i dependents amb contactes continus via telefònica amb elles o amb els seus familiars. El departament, en aquest sentit, fa un treball més intens si cap amb persones majors i/o dependents sense entorn de suport i amb famílies en situació de vulnerabilitat.

  Així mateix, des del departament d'igualtat també es manté un contacte continuat per via telefònica amb les dones en situació de risc de patir violència masclista.

  A més, el departament està també en coordinació contínua amb aquelles persones beneficiàries del Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) i els i les professionals que presten aquest servei, que ha estat adaptat a les necessitats actuals de les persones majors. Així, aquest servei ara els fa la compra, a més d'ajudar-les tal i com es feia anteriorment. També s'ha readaptat i reforçat el servei de teleassistència municipal.

  En aquest paquet de mesures també s'inclou l'elaboració d'un pla d'atenció a les persones que acudien als tallers del programa d'envelliment actiu per tal de procurar la continuïtat d'aquestes activitats a casa.

  El consistori, d'acord amb algunes de les primeres mesures preses pel Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL), constituït arran de l'alerta sanitària del coronavirus Covid-19, ha reforçat el treball dedicat des d'altres àrees a la de Benestar Social. Els serveis d'intervenció i econòmics, per exemple, estan bolcats en la tramitació d'ajudes, i el personal administratiu d'altres àrees municipals amb menys càrrega en el moment actual, com puguen ser Educació o Cultura, està a disposició de Benestar Social per si fóra necessari.

  Pujar