elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Paiporta es reuneix amb immobiliàries locals per a informar-los sobre el pla d'adquisició de vivendes per a ús social

L'Ajuntament de Paiporta es reuneix amb immobiliàries locals per a informar-los sobre el pla d'adquisició de vivendes per a ús social
  • El consistori assessorarà a persones físiques i jurídiques que vulguen acollir-se al pla de la Generalitat per a ampliar el parc públic d'habitatges

L'Ajuntament de Paiporta ha convocat a les immobiliàries locals per a informar-los al detall del pla d'adquisició de vivendes posat en marxa per la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, i que té com a objectiu l'ampliació del parc públic de vivendes per a destinar-les a usos socials.

D'acord amb el diagnòstic de la pròpia Conselleria, Paiporta està catalogada com a població d'alta demanda per a aquest tipus d'habitatges i, per tant, és una prioritat del govern local acollir-se a aquest pla, que està obert tant a persones físiques com jurídiques.

El pla preveu la compra de vivendes amb unes característiques concretes d'acord amb els plecs fets públics, accessibles en aquest enllaç. També es pot sol·licitar informació en el correu electrònic adquisicionviviendas2020@gva.es. La dotació pressupostària total per al pla enguany és de 6,24 milions d'euros.

En la reunió, l'Ajuntament s'ha oferit als propietaris i propietàries, siguen empreses o particulars, per a assessorar-los des dels serveis jurídics de l'àrea de Benestar Social sobre la possibilitat de vendre vivendes a la Generalitat Valenciana. El termini per a acollir-se al pla acaba l'11 de novembre.

La trobada amb les immobiliàries ha estat presidida per l'alcaldessa, Isabel Martín, acompanyada del regidor d'Urbanisme, Pep Val, i el de Benestar Social, Rafa Gadea. Han assistit també representants de cinc immobiliàries paiportines, que han agraït la primera convocatòria d'aquest tipus d'empreses que fa el consistori en la seua història.

Durant la trobada, a més, s'han obert possibles vies de col·laboració per a facilitar l'accés a la vivenda de banda de la ciutadania amb majors dificultats per a trobar-ne, així com de la manca d'oferta per a l'alta demanda d'habitatges que hi ha a Paiporta.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament s'exploraran en els pròxims mesos vies per a incentivar el mercat de lloguer, amb mesures que animen als i les propietàries a oferir vivendes buides per a alleugerir la pressió que pateix en aquest moment el mercat.

Pujar