16 de gener de 2021 16/1/21

L'Ajuntament de Paiporta promou l'ocupació i la formació amb la creació de 40 llocs de treball

L'Ajuntament de Paiporta promou l'ocupació i la formació amb la creació de 40 llocs de treball - (foto 1)

  L'Ajuntament de Paiporta ha incorporat els últims dies a 15 persones gràcies al Programa d'Iniciativa Social portat a terme en col·laboració amb la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball. Amb aquesta acció de la Regidoria d'Ocupació subvencionada amb 172.500 euros per la conselleria s'ofereix una oportunitat laboral durant sis mesos, a jornada completa, a persones amb dificultats d'ocupabilitat.

  D'aquests 15 nous llocs de treball, 12 formen part del programa EMCORD, destinat a persones desocupades de llarga durada, que reforçaran àrees com neteja, jardineria i peonatge d'obres. Les altres tres persones contractades corresponen al programa EMCORP, dirigit a desocupades i desocupats majors de 30 anys, oficials, i que reforçaran tasques d'obres, lampisteria i pintura.

  En la primera jornada laboral, les persones contractades foren rebudes a l'Ajuntament per l'alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, el regidor d'Ocupació i Comerç i primer tinent d'Alcaldia, Vicent Ciscar, el d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, i personal tècnic de l'àrea d'Ocupació.

  A més, a partir d'aquest divendres s'incorporen al consistori 25 nous treballadors i treballadores gràcies a dos programes mixts de formació de la Regidoria d'Ocupació englobats dins de la iniciativa 'Atenent a Casa 4.0', que també compta amb una subvenció de 389.000 euros de la Conselleria d'Economia.

  'Atenent a Casa 4.0' és una iniciativa mixta de formació i ocupació per a persones inscrites en el Servei Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), que obtenen formació al mateix temps que adquireixen una experiència laboral. El programa suposarà la contractació de 25 persones durant un any, i es divideix en dos parts: D'una banda hi ha una relativa a l'atenció sociosanitària en el domicili, mentre que l'altra girarà al voltant de la confecció i publicació de pàgines web.

  Cada curs comptarà amb 10 alumnes contractats, als que s'ha de sumar l'equip directiu i docent, és a dir, un director o directora, dos docents d'especialitat, un docent de suport i un o una auxiliar administratiu. Els programes comencen aquest 29 de desembre, s'impartiran a l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local de Paiporta, i es perllongaran fins al mes de desembre de 2018.

  Pujar